main logo
350

Premieră: Moldova va participa la Universiada Mondială de iarnă

Reprezentanți ai Republicii Moldova vor participa, în premieră, la Universiada Mondială de iarnă, care va demara pe 2 martie curent la Krasnoiarsk (Rusia).

Premieră: Moldova va participa la Universiada Mondială de iarnă

Ei vor concura la biatlon. Delegația moldovenească va fi compusă de sportivii Valentina Mârza, Nicolae Gaiduc, antrenorul Nadejda Bria și șeful de misiune Vasile Revenco, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”Am analizat minuțios oferta propusă. Am calculat posibilitățile noastre. Am contactat reprezentanți ai diasporei moldovenești de la Krasnoiarsk, care s-au oferit cu amabilitate să ne ajute și am decis să debutăm”, a declarat pentru agenție președintele Federației Sportului Studențesc și a Veteranilor Sportului (FSSVS) din țară, Veaceslav Manolachi.

Decizia de a participa a fost aprobată la ultima ședință a executivului  FSSVS. ”Am mulți prieteni rugbiști, moldoveni, care au jucat pentru echipa din Krasnoiarsk, devenind cu ea campioni ai Rusiei. Ei s-au oferit să ne acorde tot sprijinul necesar. În ceea ce privește viitoarele evoluții, desigur, ele vor fi modeste, dar odată și odată trebuia să debutăm și la această competiție universitară mondială foarte importantă”, astfel a comentat decizia luată Vasile Revenco, membru al executivului FSSVS.

Universiada Mondială de iarnă se va încheia pe 12 martie curent. Biatloniștii moldoveni vor intra în concurs pe 4 martie.

Până în prezent solii Republicii Moldovei au evoluat cu începere din 1995 la 12 ediții ale Universiadelor Mondiale de vară, iar în prezent se pregătesc pentru a concura la cea de-a 13-ea, care va avea loc anul curent la Napoli (Italia).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării