main logo
1076

Premieră: Anastasia Nichita a devenit campioană europeană la lupte libere

Luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita a devenit joi seara, la Roma (Italia), în premieră, campioană europeană la lupte libere, în limitele categoriei de greutate până la 59 de kilograme.

Premieră: Anastasia Nichita devine campioană europeană la lupte libere

Ea şi-a adjudecat titlul într-un meci final dramatic disputat cu Bilyana Zhukova din Bulgaria, campioană europeană en-titre, vicecampioană mondială, cu scorul 5-4, fiind condusă cu scorul 4-2 cu aproximativ 30 de secunde până la încheiere, dar cu un supraefort a reuşit să reducă handicapul şi să învingă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„A demonstrat, o dată în plus, că are calităţi volitive extraordinare. Şi, desigur, este foarte talentată, obţinând la 21 de ani neîmpliniţi o serie de performanţe remarcabile”, astfel a comentat victoria ei astăzi secretarul Federaţiei naţionale de profil, Leonid Stoţchi.

În partidele precedente, Anastasia Nichita le-a învins, în ordine, pe Ramona Galambos (Ungaria, 10-0), Anhelina Lysak (Ucraina, 8-0) și Laura Mertens (Germania, 10-0).

Coechipierele Emilia Cârâcu (50 kg) şi Mariana Draguțan (55 kg) au ratat obţinerea medaliilor de bronz. Ele s-au clasat pe locurile cinci. În recalificări a suferit eşec şi Svetlana Saenko (76 kg).

Astăzi seara va lupta în recalificări pentru a obţine medalia de bronz Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg), care în primul meci disputat i-a cedat cu un scor la limită (5-6) finalistei categoriei, Inna Trazhukova (Rusia).

Anastasia Nichita a devenit, în premieră în istoria luptelor libere din ţară, campioană europeană la lupte feminine. Este a treia ei medalie la nivel de senioare. 

Anul trecut ea a devenit medaliată cu bronz la Campionatul European de la București și Jocurile Europene de la Minsk (Belarus) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia) din anul curent. 

Performera este antrenată de Tudor Cârlan. Este originară din Tătăreşti (Străşeni) şi îşi face studiile la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării