main logo
4109

Portarul Argentinei, gest golănesc cu trofeul Mănușa de Aur. Explicația

Portarul Emiliano Martinez a făcut un gest vulgar cu trofeul „Mănușa de Aur” după victoria Argentinei cu Franța, din finala Cupei Mondială, scor 3-3 (4-2 d.l.d.).

Portarul Argentinei, gest golănesc cu trofeul Mănușa de Aur. ExplicațiaFoto: protv.ro

După ce a câștigat premiul „Mănușa de Aur a turneului”, Emiliano Martinez, portarul titular al naționalei Argentinei și al formației Aston Villa, a sărbătorit acest titlu într-un mod șocant și obscen, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

La timpul transmisiunii Fox News, un prezentator a putut fi auzit spunând "Oh, nu" după gestul său.

La BBC, un crainic a spus: "Nu, nu face asta, Emi. Nu face asta".

Martinez, în vârstă de 30 de ani, a jucat rolul de erou pentru Argentina în victoria de la Cupa Mondială 2022 împotriva Franței, cu o paradă uimitoare în ultima repriză de prelungiri și un penalty apărat pentru a ajuta la obținerea victoriei.

El a fost emoționat și a plâns de bucurie, dar după ce a primit trofeul pentru cel mai bun goalkeeper al turneului final, Martinez i-a lăsat pe toți cu gura căscată.

Potrivit unor rapoarte, FIFA l-ar fi sancționat pe Martínez cu o amendă pentru acest act lipsit de respect, dar nu este clar cât de mare a fost această amendă.

La câteva ore după încheierea partidei, portarul argentinian a oferit și o explicație pentru reacția ciudată avută.

Martinez spune că gestul a fost îndreptat către fanii francezi, cei care l-au huiduit.

„Am făcut-o (n.r. reacția golănească) pentru că m-au huiduit fanii francezi. Aroganțele astea nu merg cu mine” - Emiliano Martinez pentru La Red, citat de AS.com.

„A fost un meci în care am suferit mult, chiar dacă am deținut controlul. Ei au revenit și au pus presiune. Am visat de mic la acest trofeu, nu pot exprima în cuvinte ce simt acum.

Am fost foarte calm la începutul seriei de penaltiuri, le-am zis și colegilor să rămână concentrați.

Dedic această victorie familiei mele. Am plecat de tânăr în Anglia pentru a-mi face un rost în viață, iar victoria asta înseamnă totul”, a completat Emiliano Martinez.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării