main logo
669

Plângere penală pentru Charlie Hebdo, după jignirea pentru Halep

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a reacţionat după caricatura ironică făcută de Charlie Hebdo după triumful Simonei Halep de la Roland Garros.

Plângere penală pentru Charlie Hebdo, după jignirea pentru Halep

Publicaţia de satiră a inserat, sub titlul "O româncă câştigă Roland Garros-ul", o caricatură cu o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune "Fier vechi, fier vechi", iar românii din diaspora au anunţat că vor trimite în judecată revista din Franţa, transmite Ştiri.md cu referire la DigiSport.

”Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția. Pentru răfuiala lor cu grupuri izolate de rromi, probabil cei de la ”Charlie Hebdo” vor considera ”fier vechi” și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE, prin intermediul unui comunicat de presă.

Caricatura din publicaţia franceză a fost dezaprobată şi de ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, care a declarat că acea caricatură nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a postat un mesaj pe Facebook, în care a dezvăluit a primit zeci de mesaje din partea celor mai înalte oficialităţi franceze după succesul Simonei Halep la Roland Garros. Niculescu le-a recomandat românilor să nu lase o "caricatură mică" să strice bucuria triumfului Simonei Halep.

Simona Halep a cucerit în premieră trofeul de la Roland Garros după ce a învins-o în finală, în trei seturi, pe americanca Sloane Stephens.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării