main logo
2060

Peste 205 mii de francezi au semnat o petiție pentru rejucarea finalei CM

Selecționata Franței a pierdut finala Cupei Mondiale 2022, în fața Argentinei, la penalty-uri, scor 2-2, 3-3, 2-4 d.l.d. Eșecul din ultimul act le-a lăsat susținătorilor „Les Bleus” un gust amar.

Sute de mii de francezi au semnat o petiție pentru rejucarea finalei CM

Unul dintre fani a venit cu ideea de a face o petiție îndreptată către forul mondial. Astfel, peste 205.000 de fani francezi au semnat o petiție către FIFA, în care cer rejucarea finalei cu Argentina, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Motivul: penalty-ul din care Messi a deschis scorul ar fi fost acordat eronat, iar golul doi al Argentinei, marcat de Di Maria, ar fi fost precedat de un fault nesancționat asupra lui Kylian Mbappe.

„Arbitrajul a fost total incorect. Nu a fost niciun penalty + fault la Mbappe la golul 2! Semnați și redistribuiți în masă, pentru ca meciul să fie rejucat!”, se arată în petiția francezilor.

Peste 205.000 de fani francezi au semnat această petiție, la ora redactării acestei știri.

Demersul francezilor are zero la sută șanse de reușită. În ciuda „avântului” francezilor, nu există nicio șansă ca finala să fie rejucată, mai scrie sursa citată. Aceste petiții nu au niciun ecou în lumea fotbalului.

Ultima acțiune de acest gen în lumea fotbalului a avut loc în vara lui 2020, când Franța a fost eliminată de la EURO 2020, la loviturile de departajare, de Elveția, pe Arena Națională.

Francezii au făcut o petiție în care au susținut că portarul Yann Sommer nu se afla pe linia porții în momentul în care Kylian Mbappe a executat. Demersul a rămas, însă, fără niciun rezultat.

La data de 18 decembrie curent, Argentina a devenit noua campioană mondială 2022, după ce a învins Franța la penalty-uri. Finala dintre Argentina și Franța a pus punct unui campionat condimentat cu surprize, unele mari, care le-a adus fanilor o lună de meciuri la cel mai înalt nivel. Iar întâlnirea de astăzi a fost spectacol total, cu scorul final al partidei 4-2.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării