main logo
330

Peru s-a calificat dramatic la Campionatul Mondial, după 36 de ani

Campionatul Mondial de Fotbal este în exclusivitate la TVR, din 14 iunie. Iar Știrile TVR continuă prezentarea celor 32 de echipe calificate și a celor cele 11 orașe gazdă.

Peru s-a calificat dramatic la Campionatul Mondial, după 36 de ani

Peru revine la Campionatul Mondial după 36 de ani, dar are o misiune aproape imposibilă, într-o grupă din care mai fac parte Franța, Australia și Danemarca, scrie tvr.ro.

Peruanii au, în sfârșit, motive să sărbătorească. După 36 de ani, vor reveni la Cupa Mondială. Însă drumul către Rusia a fost unul dramatic, unul demn de o telenovelă sud-americana.

Selecționata lui Ricardo Gareca a început cu o singura victorie în primele 6 meciuri și se părea că fanii blanquiroja vor avea partea de același deznodământ ca de obicei. Însă nu întotdeauna ce începe rău se termină la fel. Conduși din teren de veteranii Guerrero și Farfan, peruanii și-au revenit miraculos, au adunat punct după punct și au ajuns cu șanse reale de calificare înaintea ultimelor două etape.

Însă emoțiile nu au lipsit. Incașii au remizat alb în Argentina, iar în meciul decisiv de acasă, împotriva Columbiei, au trecut de la agonie la extaz. Au fost conduși, însă căpitanul Guerrero a egalat din lovitura libera și a trimis-o pe Peru la baraj.

Însă povestea peruanilor era prea frumoasă ca să se termine cu o înfrângere. Noua Zeelandă a fost eliminată, sud-americanii s-au calificat la Mondial și, după patru decenii de așteptare, în sfârșit, în Peru a fost sărbătoare.

Și veștile bune nu s-au oprit aici. Suspendarea lui Guerrero a fost redusă și va putea evolua în Rusia. Acolo va avea o grupă dificilă, dar nu imposibilă. Franța pare marea favorită, însă împotriva Danemarcei și a Australiei orice se poate întâmpla, mai ales că incașii vor fi susținuți de unii dintre cei mai fanatici fani din America de Sud.

În meciul de debut la Mondialul din Rusia, Peru o va întâlni pe Danemarca, pe 16 iunie, la Saransk.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării