main logo
479

Pele a ieşit de la terapie intensivă, a anunţat spitalul Albert Einstein

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele", care va împlini luna viitoare 81 de ani, a părăsit secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recuperează după extirparea unei tumori "suspecte" la colon, conform ultimului buletin medical publicat marţi, informează AFP.

Pele a ieşit de la terapie intensivă, a anunţat spitalul Albert Einstein

"Pacientul Edson Arantes do Nascimento se află într-o stare clinică bună şi a părăsit unitatea de terapie intensivă. El se va recupera într-un salon", a precizat spitalul în care triplul campion mondial s-a internat pe data de 31 august, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"Sunt mai fericit în fiecare zi, gata să joc 90 de minute, plus prelungiri. Ne vom revedea în curând", a scris "Regele" Pele pe contul său de Instagram, mulţumindu-le fanilor pentru "miile de mesaje afectuoase" primite după spitalizarea sa.

Acest mesaj a fost însoţit de o fotografie în care Pele apare zâmbitor, cu ambii pumni ridicaţi, chiar dacă octogenarul părea obosit, cu ochii grei.

Luni seară, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, indicase că tatăl său este "pregătit să părăsească terapia intensivă şi să plece acasă în curând".

Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră "suspectă" la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

El a fost internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării