main logo
459

Patru sportivi ruşi, acuzaţi de încălcarea regulilor antidoping

Patru biatlonişti ruşi sunt acuzaţi de "încălcarea regulilor antidoping", a anunţat joi Federaţia internaţională de biatlon (IBU) fără a da numele acestor sportivi, federaţia rusă de profil asigurând că trei dintre aceştia şi-au încheiat deja cariera, scrie AFP.

Patru sportivi ruşi, acuzaţi de încălcarea regulilor antidoping

"IBU a informat Federaţia rusă de biatlon (CBR) şi patru dintre sportivii săi în legătură cu o încălcare a regulilor antidoping. CBR şi sportivii implicaţi au acum 14 zile pentru a răspunde acestei notificări", a indicat IBU într-un comunicat, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Fără a da nume, CBR a precizat în alt comunicat că "trei din cele patru persoane citate în scrisoare şi-au încheiat cariera sportivă, iar unul nu participă şi nu se antrenează în momentul de faţă cu echipa naţională".

"CBR are intenţia să efectueze o anchetă aprofundată atât în privinţa sportivilor cât şi a antrenorilor lor personali. Rezultatele anchetei vor fi comunicate ulterior", precizează instanţa.

Potrivit comunicatului, CBR va avea dreptul să dezvăluie numele biatloniştilor implicaţi după ce vor trece cele 14 zile oferite de IBU pentru a răspunde notificării.

Mai multe media din Rusia evocă numele Svetlanei Slepţova, al fostului campion mondial de juniori Aleksandr Cernîşev şi al lui Evgheni Ustiugov, campion olimpic în 2010 la mass start.

"Încă nu sunt la curent cu nimic. De ce aceste suspiciuni apar acum, la patru ani după ce mi-am încheiat cariera? Ei păstrează opt ani eşantioanele, au dreptul să le deschidă oricând", a afirmat Ustiugov, în vârstă de 33 de ani.

IBU este în centrul unui uriaş scandal după ce preşedintele său, norvegianul Anders Besseberg, a demisionat în aprilie, acuzat că a acceptat bani pentru a-i proteja pe sportivii ruşi dopaţi.

Rusia este afectată de un scandal de dopaj de proporţii după ce raportul McLaren, comandat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), a dezvăluit un sistem de dopaj instituţionalizat în Rusia, implicând numeroase sporturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării