109
0
Patru boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele turneului de la Gomel
109
0

Boxerii moldoveni Mihail Cvasiuc (64 kg), Davron Bozorov (69 kg), Vlad Gavriliuc (75 kg) și Andrei Zatușevschi (91 kg) au promovat în semifinalele turneului internațional de clasa A de la Gomel (Belarus).

Patru boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele turneului de la Gomel

Toți sunt membri ai Școlii specializate din satul Grimăncăuți (Briceni). Ei și-au asigurat astfel, minimum, medaliile de bronz. ”Este, indiscutabil, un succes. Mă bucur, în special, de prestațiile lui Davron Bozorov și Vlad Gavriliuc, care traversează în prezent perioada de trecere la boxul de seniorat. Din acest motiv, de la ei așteptam mai puțin evoluții meritorii. Ambii urmează să completeze în timpul apropiat lotul național și victoriile repurtate sugerează că se află pe o cale dreaptă”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul selecționatei Republicii Moldova, Petru Caduc, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Mihail Cvasiuc și Vlad Gavriliuc sunt medaliați la Europenele de tineret. Andrei Zatușevschi a cucerit anul trecut la Elista (Rusia) medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar. Davron Bozorov debutează la un turneu internațional de seniori.

Semifinalele sunt programate pentru mâine, 3 mai. Echipa moldoveană este însoțită la turneu de antrenorul Mihail Muntean.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). El s-a retras din sportul de performanță anul trecut.

Citește și
article image
Un grup de boxeri moldoveni s-au deplasat la Campionatul...
0
66
article image
Două medalii pentru Moldova la Europenele de tineret la box
0
77
article image
Competiție la Ghidighici: Salvatorii participă la turneul...
0
131
article image
Boxerii moldoveni vor încerca să se califice la Jocurile...
0
385