main logo
482

Paraşutişti din 9 ţări au luptat pentru Cupa Est-Europeană din Găgăuzia

Cei mai buni paraşutişti din nouă ţări au venit în Moldova, pentru a se întrece la cele mai reuşite sărituri şi cele mai precise aterizări.

Paraşutişti din 9 ţări au luptat pentru Cupa Est-Europeană din Găgăuzia

Sportivii au concurat pentru Cupa Est-Europeană şi Cupa localităţii Avdarma din Găgăuzia, unde s-a şi desfăşurat competiţia, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

Turneul a fost organizat de autorităţile locale şi Federaţia Naţională de Paraşutism. O parte dintre zborurile care urmau să aibă loc ieri au fost amânate pentru astăzi, din cauza vântului puternic. 

Cel mai vârstnic participant la competiţie este Anatolie Liubinschi de 79 de ani, care practică paraşutismul de peste şase decenii.

"Acest gen de sport este benefic pentru sănătate. Când sari de la înălţime, în sânge se elimină o doză mare de adrenalină. Rezultatele pe care le-am obţinut până acum sunt modeste, am câteva cupe şi medalii", a spus parașutistul Anatolie Liubinschi.

Ţara noastră a fost reprezentată şi de sportivi cu renume, printre care preşedintele Federaţiei Naţionale de Paraşutism, Serghei Zincenco.

"Recent am participat la Campionatul Mondial de Paraşutism, iar Moldova a ocupat locul 31 din 47 de ţări, este mijlocul de aur. Nu suntem primii, în schimb reprezentăm cu demnitate numele nostru şi al ţării noastre", a menționat preşedintele Federaţiei de Paraşutism din Moldova, Serghei Zincenco.

La competiţie au mai participat paraşutişti din România,Turcia, Ungaria, Rusia, Bulgaria, Ucraina, Polonia şi Grecia.

"Această competiţie este una foarte bună. Pentru mine este mai degrabă un antrenament, deoarece eu nu sunt un paraşutist profesionist", a afirmat participantul din Ungaria, Balazs Barkoczi.

"Sunt fericit pentru că particip prima dată la această competiţie. Este minunat şi mă bucur că am avut posibilitatea să ajung aici. Am venit cu mai mulţi prieteni, suntem două echipe. Cred că o să mai venim în Moldova", a precizat participantul din Ungaria, Istvaan Asztalos.

Cei peste 40 de sportivi vor sări de la o înălţime de 1.000 de metri. Paraşutiştii se vor întrece la cea mai exactă aterizare. Eei vor trebui să aterizeze în acest punct. Sportivii spun că, de la înălțimea de la care vor sări în gol, acesta are dimensiunea unei monede de 50 de bani.

"Pe pământ, paraşutiştii trebuie să aterizeze pe o saltea de 16 cm, în centrul căreia este un buton de 2 cm. Sportivii trebuie să aterizeze pe acest buton cu călcâiul. Este foarte dificil, pentru că sportivii trebuie să dirijeze foarte bine paraşuta", a zis arbitrul Galina Drubețco.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 25-27 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării