main logo
620

Oficial: Frank Lampard este noul antrenor al lui Chelsea

Chelsea a anunţat, joi, numirea lui Frank Lampard în funcţia de antrenor principal al formaţiei de pe Stamford Bridge.

Oficial: Frank Lampard este noul antrenor al lui ChelseaFoto: Getty Images

După aproape şase ore de negocieri cu o noapte înainte, fostul mijlocaş a fost prezentat fanilor pe reţelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la prosport.ro.

„Mă simt foarte mândru să mă întorc la Chelsea ca antrenor. Toată lumea ştie cât iubesc acest club şi ce istorie am împărţit. Acum mă voi concentra pe pregătirea sezonului ce va urma”, a declarat Lampard, potrivit site-ului oficial.

Chelsea era în căutarea unui nou manager, după ce Maurizio Sarri a plecat la Juventus după doar un sezon, iar favorit să îl înlocuiască pe Frank Lampard (41 de ani), cel care a început deja negocierile cu clubul la care a evoluat timp de 13 sezoane.

Lampard şi-a început cariera de antrenor la Derby County, unde a petrecut doar un sezon. Formaţia din Championship a emis un comunicat, marţi, în care a recunoscut că fostul mijlocaş a primit acceptul de a negocia preluarea postului vacant de pe Stamford Bridge.

Potrivit TheSun, negocierile dintre Chelsea şi Lampard sunt aproape de finalizare, iar englezul va prelua postul începând de săptămâna viitoare. Noul manager al londonezilor ar urma să semneze un contract pe trei sezoane, iar salariul său anual va fi de 5,5 milioane de lire sterline. Potrivit sursei citate, cel mai bun marcator din istoria lui Chelsea este foarte tentat de a accepta o nouă provocare în cariera sa, chiar la clubul unde a cunoscut succesul în perioada în care era fotbalist.

Odată cu numirea lui Frank Lampard, acesta va aduce un staff nou pe Stamford Bridge. Conform The Telegraph, Jody Morris, fostul mijlocaş al echipei, va fi antrenor secund, în timp ce Claude Makelele va face şi el parte din staff-ul lui Lampard. Francezul a petrecut cinci ani la Chelsea şi va deveni liber de contract după despărţirea de formaţia belgiană Eupen. Makelele ar urma să se monitorizeze cu atenţie numeroşii jucători împrumutaţi de club în diferite campionate ale Europei.

De asemenea, Petr Cech, un alt nume important din istoria echipei, a fost deja prezentat în funcţia de consilier tehnic al lui Chelsea. Fostul portar va menţine o legătură strânsă între jucătorii primei echipe, academie şi conducere.

Frank Lampard a preluat-o pe Derby la începutul sezonului 2018/2019 şi a încheiat stagiunea din Championship pe locul şase, calificându-se în play-off-ul pentru promovarea în Premier League. După ce a trecut de Leeds (scor 0-1 şi 4-2), Derby a pierdut finala disputată pe Wembley, contra lui Aston Villa, scor 1-2.

Ca jucător, Frank Lampard a petrecut 13 sezoane la Chelsea. A fost cumpărat în 2001, de la West Ham United, pentru 16 milioane de euro, şi a evoluat în 640 de partide pentru echipa de pe Stamford Bridge, marcând 209 de goluri şi oferind 150 de pase decisive.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării