main logo
475

O femeie va evolua într-o echipă de bărbați în Federația Olandeză

KNVB (Federația Olandeză de Fotbal) i-a dat undă verde lui Ellen Fokkema, o fotbalistă de 19 ani, să evolueze din sezonul viitor pentru Foarut, formație din liga a 4-a olandeză.

O femeie va evolua într-o echipă de bărbați în Federația Olandeză

Va fi prima femeie care joacă într-o echipă de bărbați la nivel de seniori, transmite Știri.md cu referire la digisport.ro.

Federația din Olanda a lansat un proiect revoluționar prin care jucătoarele de fotbal feminin vor fi integrate în echipe masculine.

Primul pas în această direcție a fost făcut de Ellen Fokkema, în vârstă de 19 ani, care va juca în sezonul viitor la Foarut, în liga a 4-a olandeză.

Până acum, în Olanda, fetelor le era permis să joace în echipe mixte, doar până la vârsta de 18 ani.

KNVB va analiza rezultatele acestui test la nivel amator și va lua o decizie în vederea implementării acestei reguli mai departe.

Fokkema s-a declarat încântată că este prima femeie căreia i se permite să joace într-o echipă de bărbați la nivel de seniori: "Este o provocare și asta mă emoționează mai mult.

Am întrebat clubul dacă este posibil și împreună am depus cererea la KNVB. Coechipierii mei au reacționat, de asemenea, cu entuziasm că pot rămâne cu ei.

Nu îndrăznesc să spun cum va merge, dar sunt încă foarte fericită că pot participa la această test pilot", a spus fotbalista de 19 ani, citată de ElMundoDeportivo.

În România, fotbalul feminin este încă marginalizat

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost împotriva deciziei FRF ca fiecare club din Liga 1 să înființeze echipe de fotbal feminin, deoarece femeile "nu ar trebui să joace fotbal".

Becali, patronul celor de la FCSB, a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, pentru declarațiile sale.

În replică, fotbalista naționalei României, Laura Rus, a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care susține fotbalul feminin:

"Fetele sunt mult mai ambițioase, muncitoare și, nu în ultimul rând, cu picioarele pe pământ. Sunt mândră să pot practica acest sport. Mie una mi-a schimbat viața, m-a ajutat să înțeleg viața, să înțeleg ce înseamnă respectul".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării