main logo
466

O femeie din lumea musulmană a demonstrat că meseria de arbitru de fotbal nu este doar pentru bărbați

Meseria de arbitru de fotbal este una deloc simplă și necesită multă determinare. Chiar și așa, o femeie din lumea musulmană a demonstrat că această profesie nu este doar pentru bărbați.

O femeie din lumea musulmană are meseria de arbitru de fotbalO femeie din lumea musulmană are meseria de arbitru de fotbal

Extrem de puternică și cu o voință de fier, femeia a reușit să facă istorie în lumea sportului. Toate, în doar doi ani de carieră, transmite Știri.md cu referire la Canal3.md

Jawahir Roble nu și-a imaginat vreodată că drumul către succes o va duce tocmai în Regatul Unit.

Complicat la început, femeia nu și-a pierdut speranța de a-și construi un viitor prosper departe de casă. Până și propunerea de a deveni arbitru de fotbal, care a venit pe neprins de veste, ea nu a respins-o.

„Am început prin a fi voluntară la clubul local de fete și responsabilitatea mea primară era de a pregăti terenul. Așa am întâlnit o doamnă care mi-a spus că nu prea au arbitri, propunându-mi să devin unul'', a spus arbitru de fotbal, Jawahir Roble.

Fără a cunoaște limba engleză, dar cu o dragoste aparte pentru fotbal, aceasta și-a creat relații profesionale trainice și mulți prieteni la locul de muncă. Acum, are planuri mari.

Deși se numără printre puținele femei din domeniu, Jawahir a câștigat rapid încrederea și respectul celor pe care îi arbitrează de două sezoane.

„Nu am fost niciodată arbitrat de o femeie și am fost cu adevărat surprins mai ales că e și de origine islamică. Nu am mai văzut așa ceva, dar e un lucru bun, pentru că sparge bariere și stereotipuri", a spus jucător de fotbal, Clayton Gurney.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării