main logo
366

Novak Djokovic ar putea reveni în Australia mai devreme: Condițiile

Jucătorul de tenis Novak Djokovic s-ar putea întoarce în Australia mai devreme decât se anticipa după deportarea sa, a spus premierul țării, Scott Morrison, citat de BBC.

Novak Djokovic ar putea reveni în Australia mai devreme: CondițiileFoto: Profimedia

Jucătorul a fost deportat duminică, după ce judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Conform regulilor de imigrare din Australia, lui Djokovic, în vârstă de 34 de ani, nu i se poate acorda o altă viză timp de trei ani.

Dar Morrison a spus că sportivului i s-ar putea permite intrarea mai devreme în „circumstanțele potrivite”.

„Interdicția durează 3 ani, dar există posibilitatea să se întoarcă mai devreme, în circumstanțele potrivite, iar acest lucru va fi luat în considerare la momentul respectiv”, a spus el într-un interviu pentru postul de radio australian 2GB.

Legea australiană prevede că interdicția de 3 ani poate fi ridicată din motive convingătoare sau din „compasiune”.

Acest lucru i-ar permite lui Djokovic să participe la turneul Australian Open de anul viitor.

Turneul din acest an, care a fost umbrit de problemele jucătorului nevaccinat, a început luni la Melbourne.

Djokovic era programat să joace astăzi, dar deportarea sa cu doar câteva ore înainte i-a năruit speranța de a câștiga cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam la acest eveniment.

După decizia instanței, Djokovic a părăsit aeroportul din Melbourne, cu destinația Europa, via Dubai. Tenismenul a fost escortat de autorități la îmbarcarea în avion.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open”, a reacționat sportivul într-un comunicat, după decizia instanței.

„Nu sunt confortabil cu faptul că atenția în ultimele săptămâni a fost pe mine și sper că acum ne putem toți concentra pe joc și pe turneul ce-l iubesc. Le doresc toate cele bune jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor la turneu.

În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și conaționalilor mei sârbi pentru sprijinul vostru continuu. Toți ați fost o sursă grozavă de putere pentru mine”, a mai arătat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării