main logo
701

Nichita și Rîngaci au primit premii bănești din partea municipalității

Sportivele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au primit premii bănești și câte o diplomă de onoare din partea Primăriei Chișinău pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de lupte, categoria seniori, de la Belgrad.

Nichita și Rîngaci au primit premii bănești din partea municipalitățiiFoto: fb.com

Anastasia Nichita a cucerit în premieră o medalie de aur și titlul suprem la categoria seniori, în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad, iar pentru această prestație remarcabilă, a primit din partea municipalităţii 100 de mii de lei şi o diplomă de onoare, transmite Știri.md.

Sportiva deține și titlul de Campioană Mondială la categoria tineret, este de 8 ori Campioană a Europei la diferite categorii de vârstă, inclusiv de 2 ori la categoria de seniori.

În prezent, Anastasia Nichita este masterandă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova.

Irina Rîngaci, deținătoarea medaliei de bronz în cadrul aceluiași campionat, a primit din partea Primăriei Chișinău 50 de mii de lei și diplomă de onoare.

Sportiva practică luptele feminine din clasa a VI-a, iar în prezent este studentă în anul II la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Irina este campioană mondială la lupte greco-romane, performanță obținută la Campionatul Mondial de lupte greco-romane printre seniori, desfăşurat la Oslo, Norvegia, în 2021.

De asemenea, au beneficiat de prime a câte 10 mii de lei, din partea Primăriei Chișinău și antrenorii sportivelor, Tudor Cîrlan şi Andrei Chiperi.

În ultimii trei ani, Primăria Chișinău a investit peste 16 milioane de lei pentru promovarea sportului în instituțiile educaționale, dar și pentru organizarea și susținerea diferitor competiții sportive.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării