main logo
323

Naţionala de şah masculin a primit a doua victorie la Olimpiada Mondială

Lotul naţional de şah masculin a obţinut ieri a doua victorie la Olimpiada Mondială, concursul pe echipe, care se desfăşoară la Batumi (Georgia).

Naţionala de şah masculin a primit a doua victorie la Olimpiada MondialăNaţionala de şah masculin a primit a doua victorie la Olimpiada Mondială

Jucătorii moldoveni au învins cu scorul 2,5-1,5 reprezentativa Macedoniei. În prima rundă a turneului ei au surclasat cu 3,5-0,5 selecţionata Coreei de Sud, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Din componenţa echipei moldovene fac parte marii maeştri internaţionali Viorel Iordăchescu, Viorel Bologan, Dumitru Svetuşchin, Vladimir Hamiţevici şi maestrul internaţional Nichita Morozov. Cel mai înalt coeficientul ELO dintre ei, 2591 de puncte, îl are Viorel Iordăchescu.

Lotul feminin a învins în prima rundă echipa Namibiei cu scorul 4-0 şi a cedat în turul doi cu 1-3 formaţiei Canadei. Selecţionata moldoveană este alcătuită de Diana Baciu, Svetlana Petrenco, Olga Hâncu, Elena Pârţac şi Paula-Alexandra Gîtu. Liderul ei, maestrul internaţional Diana Baciu, legitimată la un club din Germania, are coeficientul ELO egal cu 2226 puncte.

Jucătoarea moldoveană cu cel mai înalt coeficient ELO, 2394 puncte, marea maestră internaţională Irina Bulmaga din Chişinău, este numărul unu în echipa României. Ea este legitimată la clubul Politehnica Iaşi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării