main logo
755

Moldoveanul Virgiliu Postolachi, transferat de vicecampioana Franței

LOSC Lille a anunțat, joi, transferul lui Virgiliu Postolachi (19 ani), de la Paris Saint-Germain.

Moldoveanul Virgiliu Postolachi, transferat de vicecampioana FranțeiFoto: elenarobu.md

Atacantul născut la Edineț, în Republica Moldova, dar care a dobândit cetățenia română în 2018, a semnat un contract valabil până în 2023 cu vicecampioana Franței, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

La două zile după ce a înscris un gol pentru prima echipă a lui Paris Saint-Germain, marți, în meciul amical cu Dynamo Dresda, scor 6-1, Lille a decis să îl achiziționeze pe Postolachi, despre care oficialii clubului au avut numai cuvinte de laudă.

Clubul a anunțat că, pentru moment, Postolachi va evolua la echipa secundă, care se află în liga a patra franceză. 

În funcție de performanțele sale, atacantul poate promova la echipa din Ligue 1.

"Virgiliu este un jucător foarte interesant și am avut oportunitatea de a-l aduce. Este un număr 9 special, cu calități de marcator. 

Muncește foarte mult, poate să creeze dezechilibru în defensive și are profilul unui jucător care de obicei necesită multă experiență. 

Antrenorii noștri îl vor ajuta să crească. Este încă tânăr și mai poate progresa mult, având astfel șansa de a promova la prima echipă", a declarat Marc Ingla, directorul general al clubului francez.

Virgiliu Postolachi a devenit cetăţean român în septembrie 2018. Fotbalistul este eligibil pentru echipele naţionale ale României. 

În vârstă de 19 ani, atacantul moldovean a refuzat să evolueze pentru Moldova şi Franţa, manifestându-şi intenţia pentru a juca în prima reprezentativă a ţării noastre.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării