main logo
339

Moldoveanul Iulian Bercu va participa la maratonul Racing The Planet New Zealand

Sportivul moldovean Iulian Bercu va participa cu începere de astăzi la maratonul din Noua Zeelandă, Racing The Planet New Zealand

Iulian Bercu va participa la maratonul Racing The Planet New Zealand

El urmează să parcurgă timp de 7 zile 250 de kilometri împreună cu aproximativ 200 de sportivi din 35 de țări. ”Să înceapă veselia! Ultima sută de metri până la start-ul RacingThePlanetNew Zealand, relatează Știri.md cu referire la Moldpres.

Echipamentul a fost verificat. Medicii spun că în afară de cap tot e OK! De aici plecam în prima tabără de unde se va începe aventura! Vă mulțumesc pentru susținere și ne reauzim peste șapte zile, timp în care doar voi alerga, fericit că nu am acces la curent și net!”, a scris el pe pagina sa de pe facebook în ajunul startului.

Traseul pe care trebuie să-l parcurgă participanții trece prin munţi şi păduri, cu temperaturi ce variază de la 20 de grade, până la minus 10 grade Celsius. Mai întâi,  ei vor urca un munți, iar de acolo vor înfrunta primii 40 de kilometri. Toți trebuie să aibă un rucsac de minimum 30 de kilograme cu 37 de obiecte obligatorii, printre care trusa medicală, lanterne şi vase pentru apă. În ele se află și toată mâncarea pentru cele șapte zile de concurs, hainele necesare pentru dormit.

Organizatorii le oferă doar apă şi un loc în cort. "Cel mai important lucru este sacul de dormit”, a mai specificat Iulian Bercu.

Anul trecut el a alergat 170 de kilometri în cadrul cursei Ultra-Trail din Mont Blanc. Performerul este fiul cunoscutului ziarist Vlad Bercu, specializat în tematica economică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării