227
1
Moldova îl va premia pe tenismenul Radu Albot cu 50.000 de lei
227
1

Tenismenul moldovean Radu Albot va primi un premiu bănesc de 50.000 de lei, din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), pentru performanțele pe care le-a obținut la ultimele meciuri din cadrul turneelor internaționale, care i-au adus puncte suplimentare și acesta a ajuns numărul 46 în clasamentul ATP.

Statul îl va premia pe Radu Albot cu 50.000 de lei pentru performanțe

După ce a revenit aseară, azi, tenismenul a fost invitat la Minister, unde s-a întâlnit cu Monica Babuc, transmite Știri.md.

„Această performanţă uriaşă demonstrează că perseverenţa, munca asiduă şi abnegația nu rămân nerăsplătite. Mulțumim Radu pentru că ne faci să fim mândri și să știi că ne bucurăm alături de tine”, i-a spus ministra sportivului.

Pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea sportivă, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională, oficialul i-a înmânat jucătorului de tenis Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

În cadrul turneului ATP Masters 1000 „Miami Open 2019”, la proba de simplu, Radu Albot a jucat un meci spectaculos de trei seturi cu numărul 5 mondial, unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger Federer, în care a câștigat primul set. 

De asemenea, sportivul a devenit primul moldovean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Șlem – "US Open 2018”.

Radu Albot a fost inclus în Top „10 cei mai buni sportivi ai anului 2018” de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Citește și
article image
Babuc: Prețurile la gaz vor scădea și fără intervențiile...
5
477
article image
Autorii primei fotografii ce prezintă o gaură neagră vor...
0
185
article image
US Open: Radu Albot obţine prima victorie în proba de dublu
0
207
article image
Radu Albot i-a cedat lui Alexander Zverev la US Open
0
249