main logo
673

Moldova-Franța. Lloris: Va fi un meci de fotbal capcană

Selecționerul reprezentativei de fotbal a Franței, Didier Deschamps, a susținut o conferință de presă înaintea partidei pe care discipolii săi o vor juca contra fotbaliștilor echipei naționale a R. Moldova.

Moldova-Franța. Lloris: Va fi un meci de fotbal capcană

Deschamps crede că absența căpitanului tricolorilor, Alexandru Epureanu, care este accidentat, este un plus pentru echipa sa, întrucât apărătorul moldovean poate fi periculos pentru poarta cocoșilor galici, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Potrivit selecționerului Franței, moldovenii Artur Ioniță (Cagliari, Italia), Vitalie Damașcan (AC Torino, Italia), Radu Gînsari (Hapoel Haifa, Israel) și Alexandru Antoniuc (Milsami Orhei) sunt jucători interesanți.

„Sper că vom avea mingea și îi vom forța să se apere”, a declarat selecționerul francez.

În ceea ce privește starea de spirit de la echipă, Deschamps se așteaptă ca jucătorii săi să fie precauți. „I-am avertizat încă de luni. Acum doi ani, am început campania de calificare cu un 0-0 împotriva Belarusului. Nu este suficient să o repetăm, așa că trebuie să ne concentrăm și să ne impunem jocul”, a spus acesta.

De altfel, jucătorii francezi au părut bine dispuși la antrenamentul de după conferința de presă. Printre cei cu bună dispoziție s-a remarcat mijlocașul Paul Pogba, jucătorul lui Manchester United făcând glume cu coechipierii.

„Avem un statut pe care trebuie să-l apărăm. Știm despre importanța începutului campaniei de calificare. Vrem să fim pe primul loc în grupă. Cu acest statut de campioni mondiali, nu avem dreptul la greșeală. Este un meci capcană. Știm la ce trebuie să ne așteptăm. Vom avea mingea și va trebuie să o folosim eficient și să nu stăm în zona de confort. Nu trebuie să ne pliem pe nivelul adversarului, pentru că apoi vom avea dificultăți. Trebuie să fim serioși, să nu cădem în capcană și să câștigăm această partidă. Este o echipă curajoasă, care care dorință și care va dori să facă un meci mare împotriva noastră. Ne așteptăm la acest lucru”, a declarat portarul francez, Hugo Lloris.

După conferința de presă, francezii au început antrenamentul dinaintea partidei de vineri seara. Presa a avut acces la primele 15 minute din sesiunea de pregătire.

Meciul Republica Moldova-Franța va conta pentru prima etapă a fazei grupelor de calificare pentru Campionatul European din 2020. Partida va începe de la ora 21:45 și se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Iată lotul echipei gazdă pentru meciul de vineri seara:

Portari: Alexei Koşelev (Fortuna, Olanda), Stanislav Namașco (Zeta, Muntenegru), Dumitru Celeadnic (Sheriff Tiraspol)

Fundaşi: Veaceslav Posmac, Artiom Rozgoniuc (ambii, Sheriff Tiraspol), Dinu Graur, Artur Craciun, Sergiu Platica (tustrei, Milsami Orhei), Alexandru Epureanu (Istanbul BB, Turcia), Oleg Reabciuk (Porto, Portugalia), Ion Jardan (Petrocub-Hîncești)

Mijlocaşi: Cătălin Carp (Ufa, Rusia), Eugen Cebotaru (Sibir, Rusia), Gheorghe Anton (Sheriff Tiraspol), Artur Ioniţa (Cagliari, Italia), Iaser Țurcan (Petrocub-Hîncești), Alexandru Antoniuc (Milsami Orhei), Constantin Sandu (Speranța Nisporeni), Radu Gînsari (Hapoel Haifa, Israel), Eugeniu Cociuc (Sabail, Azerbaidjan)

Atacanţi: Ion Nicolaescu (Shakhtyor, Belarus), Vitalie Damaşcan (Torino, Italia), Vladimir Ambros (Petrocub-Hîncești), Nicolae Milinceanu (Chiasso, Elveția).


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării