main logo
574

Modificări în regulamentul pentru meciurile din Liga Campionilor

Este oficial! UEFA a adoptat modificări în regulamentul pentru meciurile din Liga Campionilor, Europa League și Supercupa Europei. Schimbările vor fi puse în aplicare începând cu sezonul următor, 2018/2019.

Modificări în regulamentul pentru meciurile din Liga CampionilorModificări în regulamentul pentru meciurile din Liga Campionilor

Una dintre cele mai importante este introducerea celei de-a patra schimbări, care putea fi făcută doar în meciurile din fazele eliminatorii și doar în cazul în care se ajunge în prelungiri. Regula nu afectează cele 3 schimbări disponibile, scrie publika.md.

Doar la finalele din Liga Campionilor și Europa League, dar și în Supercupa Europei, loturile vor număra 23 de jucători, față de 18, limita de până acum. La restul meciurilor, echipele vor avea în continuare câte 18 fotbalişti introduşi pe foaia de joc.

Orele de start vor fi și ele modificate. 21:45 nu mai este ora clasică a partidelor din Liga Campionilor. Din sezonul următor, meciurile vor începe la 22:00, cu mici excepții: în faza grupelor, câte două partide pe zi vor debuta la ora 19:55.

În Europa League, din grupe până în optimile de finală meciurile vor fi programate pentru orele 19:55 și 22:00, repartizarea lor urmând să fie făcută în funcție de tragerea la sorți a partidelor.

Meciurile din sferturi, semifinale și finală se vor juca de la ora 22:00, cu mențiunea că aici UEFA ar putea face modificări.

Supercupa Europei se va juca doar de la ora 22:00, iar ora este valabilă inclusiv pentru evenimentul din această vară. Partida se va juca în capitala Estoniei, oraşul Tallinn pe 15 august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării