main logo
271

Milwaukee Bucks a devenit campioana NBA pentru prima dată după 50 de ani

Milwaukee Bucks a câştigat pentru a doua oară în istorie titlul NBA, acesta fiind primul trofeu după 50 de ani.

Milwaukee Bucks a devenit campioana NBA pentru prima dată după 50 de aniFoto: Getty Images

Condusă magistral de vedeta Giannis Antetokounmpo (50 de puncte şi 14 recuperări), Bucks s-a impus în meciul al şaselea al finalei, pe teren propriu, cu scorul de 105-98, în faţa celor de la Phoenix Suns, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Suns nu a câştigat niciodată finala NBA, fază pe care a mai atins-o în 1976 şi în 1993. Pentru vedeta celor din Phoenix, Chris Paul, aceasta a fost prima finală NBA pe care a jucat-o, la vârsta de 36 de ani. De altfel, Paul a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor, cu 26 de puncte în cel de-al şaselea meci al finalei.

Antetokounmpo a fost primul jucător care a reuşit cel puţin 40 de puncte, 10 recuperări şi cinci "capace" într-un meci al finalelor, de când acestea din urmă au fost contabilizate pentru prima dată, în 1974, a scris pe Twitter NBA. El a devenit al şaptelea jucător care a înscris cel puţin 50 de puncte în finalele campionatului.

"Vreau să-i mulţumesc lui Milwaukee pentru că a crezut în mine, le mulţumesc colegilor mei de echipă. Au jucat extraordinar fiecare meci. Am avut încredere în această echipă. Am vrut să o câştig, aici, în acest oraş, am vrut să o fac cu aceşti tipi, aşa că sunt fericit. Mă bucur că am reuşit să câştigăm", a spus Antetokounmpo după ce a primit premiul MVP al finalei.

În 1971, Bucks a câştigat titlul în cel de-al treilea sezon al său în NBA, condusă de Kareem Abdul-Jabbar (pe atunci Lew Alcindor) şi Oscar Robertson, după 4-0 cu Baltimore Bullets.

Aceasta a fost prima apariţie a celor de la Bucks în ultimul act, din 1974. Trei jucători din finala NBA vor pleca la Tokyo pentru a se alătura echipei SUA la Jocurile Olimpice: Khris Middleton şi Jrue Holiday, de la învingători, precum şi Devin Booker de la Suns.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării