main logo
5704

Mihail Latîșev, cel mai tânăr judocan moldovean ce participă la JO 2024

Mihail Latîșev este cel mai tânăr judocan din istoria R. Moldova care participă la Jocurile Olimpice. Potrivit antrenorului Valeriu Duminică, vârsta nu este o piedică în calea succesului pentru sportivul de 20 de ani, ba chiar, spune el, este un avantaj.

Mihail Latîșev, cel mai tânăr judocan moldovean ce participă la JO 2024Imagine simbol

Potrivit antrenorului, Mihail Latîșev este unicul judocan din R. Moldova care la 16 ani deja mergea cu lotul național de seniori în cantonamente, motiv pentru care sportivul s-a calificat la Jocurile Olimpice la vârsta de doar 20 de ani, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

„Din câte cunosc eu, încă niciun judocan de 20 de ani nu a fost la Olimpiadă. Are o explozie fenomenală în timpul procedeelor. Este un sportiv care se mișcă bine și, mă repet, e talentat. La Jocurile Olimpice nimeni nu contează pe el foarte mult. Este un băiat tânăr. Dar el poate face o surpriză și poate învinge orice sportiv, fie adversarul este campion, fie vicecampion olimpic. La cantonament îi aruncă pe majoritatea, atunci când se simte bine și încrezător. De aceea, eu cred că el va putea face o surpriză”, a spus Valeriu Duminică.

De menționat că judocanul Mihail Latîșev este și polițist de frontieră, iar el va concura la Jocurile Olimpice în categoria de 81 de kilograme.

Știri.md amintește că judocanul Denis Vieru a adus duminică, 28 iulie, prima medalie, cea de bronz, pentru R. Moldova, prezentă la Jocurile Olimpice. Astfel, sportivul va încasa 2.000.000 de lei pentru această performanță istorică în judoul moldovenesc.

Totodată, la 29 iulie, judocanul moldovean Adil Osmanov a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Paris, învingându-l pe italianul Manuel Lombardo.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării