main logo
429

Mihail Latâşev a câştigat turneul internațional de judo Oleg Kretsul Cup

Judocanul moldovean Mihail Latăşev (60 kg) a devenit în weekend câştigător al celei de-a treia ediţii a turneului internaţional „Oleg Kretsul Cup”, rezervat cadeţilor, care s-a desfăşurat la Sala polivalentă din Capitală.

Mihail Latâşev a câştigat turneul internațional de judo Oleg Kretsul CupMihail Latâşev a câştigat turneul internațional de judo Oleg Kretsul Cup

El a fost singurul reprezentant al gazdelor care a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Sigur că este puţin, pentru că în ţară există multe secţii specializate la această probă. Noi avem tradiţii frumoase la acest gen de sport, am găzduit turneul şi, normal, aşteptam rezultate mai bune”, a declarat pentru agenţie Antrenorul emerit Mihail Ciudin. “Bravo organizatorilor. Nu este uşor să desfăşori un asemenea concurs la nivel internaţional. Ei însă s-au achitat onorabil de această misiune. Turneul este, în fond, mai mult un proces educativ pentru viitorii performeri, dacă ţinem cont de vârsta participanţilor”, a opinat preşedintele de onoare al federaţiei naţionale de profil, Veaceslav Manolache.

Şapte reprezentanţi ai lotului moldovean au urcat pe treapta a doua şi a treia ale podiumului de premiere. Aceştia-s Adrian Veste (55 kg), Daniel Budeanu (60 kg),  Dan Stănilă (81 kg), Ihtiandr Fedco (90 kg), Mihail Moldovan, Bogdan Viscun, Daniel Ursu, toţi la categoria plus 90 de kilograme.

Câştigători ai turneului au devenit Alexandru Matei (50 kg), Alex Creţ (81 kg), ambii din România, Andrii Borovikov (55 kg), Karim Nuriev (90 kg), ambii din Ucraina, Igor Batisha (66 kg, Belarus), Dimitrios Kalogirou (73 kg), Aris Leonidas (plus 90 kg), ambii din Grecia.  

Oleg Crețul  a devenit în 1996 vicecampion european la categoria de greutate până la 81 de kilograme, a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA) în componența delegației moldovenești. În 1997 a nimerit într-un accident rutier și și-a pierdut vederea.  În continuare a reprezentat Rusia la turneele rezervate sportivilor nevăzători, devenind multiplu campion european, mondial şi olimpic. Este decorat pentru performanțele înregistrate cu diferite distincții ale Republicii Moldova şi Rusiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării