main logo
701

Memorialul la sambo Andrei Doga s-a desfășurat pentru a 35-a oară

Memorialul la sambo ”Andrei Doga” s-a desfășurat vineri, 20 septembrie, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport pentru a 35-a oară.

Memorialul la sambo Andrei Doga s-a desfășurat pentru a 35-a oarăFoto: moldpres.md

Câștigători ai ediției recente au devenit Iulian Arapan (57 kg, Călărași), Petru Mardari (62 kg, Comrat), Vadim Tcaci (68 kg), Ion Tonofrei (74 kg), ambii din Chișinău, Artur Sarkisyan (82 kg), Nazar Makulceak (90 kg), Aleksei Moiseev (100 kg), toți din Ucraina, Denis Tachii (Bălți), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

”A fost un turneu tradițional bine organizat, care s-a desfășurat, în fond, cu suportul rudelor marelui nostru antrenor. Eu sunt mândru că m-am antrenat sub bagheta lui, l-am cunoscut mai îndeaproape”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Mihail Ciudin, arbitrul-șef al competiției. ”A fost un exemplu de comportament pentru noi la antrenamente, în viață”, a subliniat la festivitatea de închidere a turneului antrenorul Mihail Rață.

La manifestare a fost prezent și multiplul campion al Uniunii Sovietice la sambo Andrei Țiuipacenko din Moscova, campion european la judo. ”Particip la lucrările forumului economic moldo-rus și am considerat de cuviință să fiu și la acest memorial. Andrei Doga a fost o autoritate, era respectat de toată lumea pentru obiectivitate, principialitate, dar și duritate”, a declarat fostul performer pentru agenție.

Antrenorul Emerit Andrei Doga a educat peste o sută de maeștri ai sportului. S-a stins din viață în 1984.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării