main logo
389

Memorialul de tenis de masă Grigore Grinberg a reunit 100 de sportivi

Ediția din anul curent a memorialului de tenis de masă ”Grigore Grinberg”, rezervată cadeților, care a demarat astăzi la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, a reunit circa o sută de sportivi din diferite localități.

Memorialul de tenis de masă Grigore Grinberg a reunit 100 de sportivi

”Am pornit la drum pe la 4 dimineața ca să nu întârziem. Am venit cu șase sportivi. Sper să cucerim, minimum, un loc premiant”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul Serghei Bulgari din Larga (Briceni), care o antrenează pe Camelia Tabarcea din localitate, campioană absolută a țării la cadete anul curent, câștigătoare anul trecut la memorialul ”Grigore Grinberg”, categoria sa de vârstă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

”Suntem prezenți la turneu cu șapte sportivi. La ediția precedentă a turneului, unghenenii Nichita Mandatari și Ecaterina Toloacă au devenit câștigători. Să vedem ce va fi anul curent”, a spus antrenorul echipei din Ungheni, Ion Nica.

Grigore Grinberg s-a născut pe 3 iunie 1929 la Chișinău. Unele surse indică localitatea Lăpușna. În 1951 a absolvit Tehnicumul republican de cultură fizică și sport, iar în 1953 Facultatea de istorie a Institutului Pedagogic ”Ion Creangă”. 

Grigore Grinberg este primul sportiv din RSSM care a devenit campion al Uniunii Sovietice în 1957 la individual, dublu mixt (1958), dublu masculin (1960). În perioada 1954-1964 a fost membru al selecționatei URSS. Este primul maestru al sportului în RSSM. Are în palmares 34 titluri de campion național. 

În 1992 a devenit campion al Comunității Statelor Independente printre veterani. În componența echipei de fotbal Dinamo Chișinău a devenit posesor al Cupei Moldovei. 

Este autor a două cărți despre tehnica de joc la tenis de masă, iar în colaborare cu Vladimir Odineț a editat lucrarea ”Sportivii moldoveni pe arena internațională” (1972). În 1996 a emigrat în Israel. S-a stins din viață în 2013 la Haifa.

Actuala ediție a turneului este a șasea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării