main logo
364

Memorialul de șah Veaceslav Cebanenco a demarat cu o surpriză

Memorialul de șah ”Veaceslav Cebanenco”, care se desfășoară la Clubul republican de șah și joc de dame, a demarat ieri cu o surpriză.

Memorialul de șah Veaceslav Cebanenco a demarat cu o surprizăMemorialul de șah Veaceslav Cebanenco a demarat cu o surpriză

Liderul turneului, conform coeficientului ELO, marele maestru internațional Baadur Jobava (Georgia) i-a cedat maestrului internațional Lucian Miron (România), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

”Scopul meu este, în primul rând, să prestez un joc de calitate. Doresc, de asemenea, să îndeplinesc aici al treilea normativ, ultimul, pentru conferirea titlului de mare maestru”, a declarat la conferința de presă din ajun Lucian Miron.

Victorii în runda inaugurală au mai repurtat marele maestru Dumitru Svetușchin și maestrul internațional Ivan Schițco, ambii din Republica Moldova.

La turneu mai participă Ilia Smirin (Israel), Aleksei Fiodorov (Belarus), Andrei Macovei, Nichita Morozov, Jegor Lashkin, Vladimir Hamițevici, toți din Republica Moldova.

”Mă bucur să întâlnesc aici mari maeștri din diferite țări, de faptul că cei mai buni jucători moldoveni vor avea ocazia să dispute partide cu ei, să acumuleze o bună experiență competițională. Ne revedem la finele competiției”, a declarat la inaugurarea memorialului șeful statului Igor Dodon, președintele Federației Moldovenești de Șah.

Veaceslav Cebanenco s-a stabilit la Chișinău în 1945. A activat în calitate de antrenor, elaborând mai multe scheme de joc înalt apreciate în societatea șahistică din Uniunea Sovietică, dar și din lume.

Competiția se va încheia pe 16 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării