7 septembrie, 19:27
530
0
Mărturiile lui Djokovic scos de la US Open pentru că a lovit un arbitru cu mingea
7 septembrie, 19:27
530
0

Liderul ATP a recționat la doar câteva ore după ce a fost descalificat de la US Open și eliminat practic din competiție pentru că a lovit cu mingea involuntar, într-o reacție nervoasă, o arbitră de linie.

Federaţia americană de tenis, alţi jucători din circuit şi foşti mari campioni au reacţionat în urma incidentului, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Totul s-a petrecut în timpul partidei cu spaniolul Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 pentru iberic.

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, a fost descalificat de către arbitrul turneului din meciul din optimile de finală ale US Open cu Pablo Carreno Busta, după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie, iar aceasta a căzut la pământ și a avut nevoie de îngrijiri.

''În concordanţă cu regulile de Grand Slam, în urma acţiunii sale de lovire intenţionată a mingii periculos şi necontrolat pe teren sau a lovirii cu mingea în mod neglijent, arbitrul turneului US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a US Open.

Deoarece a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va fi amendat cu premiu câştigat la turneu, pe lângă alte amenzi legate de respectivul incident.'' - a anunțat duminică Federaţia americană de tenis, - USTA.

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a reacționat pe rețelele sociale la câteva ore de la incident: "

„Întreaga situație m-a făcut să mă simt foarte trist și cu o senzație de gol. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar turneul mi-a transmis că, slavă Domnului, se simte bine.

Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. Nu-i spun numele, ca să îi respect dreptul la viața privată.

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu și să iau dezamăgirea mea și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru creșterea și evoluția mea ca jucător și ca persoană.

Îmi cer scuze US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău.''

Și oponentul său din meci, spaniolul Pablo Carreno Busta, care conducea cu 6-5 în primul set în momentul întreruperii partidei, a reacționat: ''Cred că nu a fost intenţionat. Nu cred că oricine dintre noi, jucătorii, o face intenţionat. Am făcut break şi el a aruncat mingea.

Cred că a fost ghinion, nu? Nu poţi face asta, dar cred că Novak niciodată, niciodată nu a vrut să lovească arbitrul de linie. Îmi pare foarte rău pentru acest lucru, pentru că nu aşa îmi doream să ajung în sferturile de finală.

Eu îmi vedeam de meci, jucam foarte bine şi mă bucuram de meci''.

Djokovic,  neînvins în 2020 până în acest moment, era marele favorit pentru un nou titlu de Grand Slam. Oponentul său din meci,  Pablo Carreno Busta, merge în sferturile de finală.

Alte reacții din lumea tenisului

Alexander Zverev, al cincilea favorit la US Open: ''E ghinion mare că a lovit arbitrul de linie şi mai ales unde a lovit-o (în gât, n. red.). da există o regulă pentru acest lucru.

Cred că supervizorii şi toţi arbitrii îşi fac treaba lor. A fost ghinion pentru Novak. Cred că va fi supărat pentru asta. Dacă ar fi lovit-o în altă parte, dacă mingea ar fi aterizat în alt loc, vorbim de centimetri, totul ar fi fost în regulă. Nu ştiu ce să spun. Sunt un pic şocat acum.''

Martina Navratilova, câştigătoare a 18 titluri de Grand Slam: ''Ne necrezut ce s-a întâmplat pe teren. Novak Djokovic a fost descalificat pentru că a lovit o arbitră de linie în gât cu mingea, din neatenţie şi din prostie, iar oficialii nu au avut de ales şi l-au descalificat. Wow ... #tristă Mă bucur că femeia este OK - trebuie să fim mai buni de atât''.

Billie Jean King, câştigătoare a 12 titluri de Grand Slam la simplu: ''Sper ca arbitrul de linie să fie OK. Regula e regulă. E ghinion pentru toţi cei implicaţi, dar în această situaţie specifică, descalificarea a fost decizia potrivită.''

Mats Wilander, câştigător a şapte titluri de Grand Slam la simplu: ''Nu ai să faci asta. Este cel mai mare ghinion pe care îl poţi avea pe terenul de tenis.

El nu a aruncat doar mingea spre copiii de mingi, asta e concluzia. A lovit-o mai puternic decât a intenţionat, evident un accident. A fost un semn de frustrare. Dar nu contează, nu ai voie să faci asta''.

Alex Corretja, fost finalist la Roland Garros: ''E uimitor cum un singur centimetru poate schimba nu numai meciul, dar chiar viitorul sportului nostru, istoria sportului nostru. Cum sunt regulile în prezent, trebuie descalificat.

E limpede că nu au altă opţiune, e păcat... E trist că acest meci s-a încheiat astfel. Avea o mare şansă, dar trebuie să ştii să îţi gestionezi emoţiile pe teren.

E o mare lecţie pentru tinerii care cresc şi pentru toată lumea din circuit. Trebuie să fii foarte atent la ceea ce faci pe teren, deoarece poţi răni grav pe cineva''.

Nick Kyrgios, tenisman australian: ''Să schimbăm cu o glumă. Dacă loveam accidental un copil în gât, câţi ani de suspendare primeam? 5? 10? 20?''.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter