main logo
683

Marin Robu: Jocurile Olimpice înseamnă cea mai importantă competiție

Halterofilul Marin Robu, originar din Nisporeni, a relatat în cadrul unei conferințe de presă, joi, 15 iulie, detalii despre pregătirea sa pentru Jocurile Olimpice (JO).

Marin Robu: Jocurile Olimpice înseamnă cea mai importantă competiție

Potrivit lui, calificarea la JO a fost grea din motiv că anunțul despre cotele care s-au dat sportivilor s-au anunțat târziu, astfel neștiind cât de mult să pună accent pe pregătire, transmite Știri.md cu referire la albasat.md.

„A fost foarte greu de calificat. S-a început calificarea încă din anul 2018. Până în prezent a trebuit la fiecare competiție să acumulămun un punctaj anume, care ne clasifica pe un loc. S-a anunțat foarte târziu cotele care s-au dat sportivilor și nu știam dacă să fac pregătirea cât mai bună sau nu”, a spus Marin Robu.

Întrebat ce așteptări are și cum și-a setat obiectivele, halterofilul a menționat că nu vrea să grăbească așteptările.

„Obiectivul e setat în mintea mea. Nu aș vrea să zic înainte de acest eveniment, deoarece nu vreau să dau niște așteptări care nu vor fi, sau care vor fi mai sus, vom vedea acolo când vom ajunge”, a menționat tânărul.

Deși credea că nu se va califica și a început să se antreneze mai puțin, norocul i-a surâs, iar acum depune efort pentru competiția importantă.

„Până aproape de data de 13 iunie în fiecare zi mă antrenam, făcea pregătirea pentru JO, căci erau foarte mari șanse să mă calific. 

Aproape cu o săptămână înainte deja mi-a scăzut interesul, credeam că nu mă voi califica, începusem mai slab antrenamentele, nu prea mă antrenam, ziceam că voi face o pauză, iar apoi când am aflat că m-am calificat am început și mai mult să mă antrenez și acum depun efort mult mai mare ca să-mi revin și să-mi depășesc forma pe care o aveam. 

Pentru fiecare sportiv în parte JO înseamnă cea mai importantă competiție a lui”, a conchis sportivul.

Amintim că, halterofilul Marin Robu, originar din Nisporeni, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. de 21 de ani este al 20-lea sportiv din lotul Moldovei care va evolua la Olimpiada programată în perioada 23 iulie – 8 august.

Până acum, Marin Robu a obținut titlurile de vicecampion mondial printre juniori în 2019 și vicecampion european printre juniori în 2019.

Acesta a mai obținut argintul la Cupa Mondială în 2020 și argintil la Europene în 2021.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării