main logo
2214

Mariana Drăguțan, cu gândul la JO: Vreau să fiu în primii cinci

Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, Mariana Drăguțan a fost nevoită să-și schimbe categoria de greutate pentru a-și îndeplini visul, de a participa la Jocurile Olimpice. De la 55 de kilograme, eleva antrenorului Andrei Chiperi a trecut la categoria de 53 de kilograme și a reușit să-și asigure prezența la Paris. Acum, luptătoarea are un nou obiectiv - podiumul de premiere de la Olimpiadă.

Mariana Drăguțan, cu gândul la JO: Vreau să fiu în primii cinciMariana Drăguțan/Foto: Facebook

Potrivit Marianei Drăguțan, pasiunea pentru acest sport vine de la fratele său. Ea susține că a avut mereu o relație strânsă cu fratele său și unde pleca acesta, mergea și ea, transmite Știri.md, cu referire la tvrmoldova.md.

Primul sport pe care l-a practicat Mariana a fost taekwondo. 

„Vizavi era sala de lupte și am zis să încerc și acolo. M-am luptat cu băieții și mi-a plăcut. Fetele, însă, nu erau acolo. Antrenorul a văzut că am potențial. În clasele 8-9, la liceul sportiv, nu îmi reușea. Ceva nu-mi ajungea și mereu eram învinsă și ocupam locul cinci. Antrenorul mi-a spus că trebuie să am răbdare și să nu dau mâinile în jos, să nu renunț, deoarece ce este al meu este pus deoparte. Dacă pășesc pe saltea și văd adversara, eu mă gândesc deja ce să fac și cum să o câștig”, a menționat Mariana Drăguțan. 

Sportiva spune că unul dintre visurile sale era să obțină o medalie la nivel de seniori. De asemenea, un vis a fost să ajungă la Jocurile Olimpice. 

„Visul a devenit realitate. La Jocurile Olimpice nu fiecare sportiv ajunge. Ajunge doar cei mai buni și eu am demonstrat că sunt cea mai bună. Emoțiile au fost foarte frumoase și plăcute pentru mine că am biletul de participare la Jocurile Olimpice. Eu vreau să fiu în primii cinci la Jocurile Olimpice. Pentru mine asta va fi un rezultat foarte bun. În orice caz, plec cu scopul să aduc o medalie. Totul este posibil și trebuie să mergem cu gândul la o medalie. După muncă și răsplata vine”, a mai spus luptătoarea. 

Video: Tvrmoldova.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării