main logo
505

Marele maestru Ion Dosca s-a menținut la Mondiale în plutonul fruntaș

Marele maestru internațional la joc de dame Ion Dosca s-a menținut în plutonul fruntaș al clasamentului la Campionatul Mondial de veterani, versiunea clasică, chiar dacă miercuri, 28 august a suferit înfrângere în runda a șaptea a turneului, care se desfășoară la Kranevo (Bulgaria).

Marele maestru Ion Dosca s-a menținut la Mondiale în plutonul fruntaș

El a fost învins de Viktor Kovalenko (Ucraina) și cu 10 puncte acumulate a coborât pe locul trei în top. Primul cu 12 puncte adunate este Yury Kirilov (Israel), iar pe locul doi a urcat Viktor Kovalenko (11 puncte), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Turneul de veterani a reunit 26 de participanți. Compatrioata Ala Țârdea ocupă locul șase cu 9 puncte adunate.

Reprezentanții țării în concursurile de copii, juniori și tineret, versiunea clasică, nu figurează deocamdată printre fruntași în clasamente.

Anterior s-au desfășurat turneele la variantele blitz și rapidă unde Ala Țârdea, Ion Dosca, Cristina Zaruba, Marcel Ursu, Maxim Dolapci și Mihail Cunițchi au devenit premianți.

Maestra sportului Ala Țârdea a cucerit titlul de campioană la categoria de vârstă veterani, varianta rapidă. Ion Dosca s-a clasat pe locul doi la aceeași categorie de vârstă și versiune. 

Cristina Zaruba, categoria de vârstă Under-27, a obținut medalia de aur la versiunea blitz și argintul la varianta rapidă. Marcel Ursu (Under-19) s-a clasat pe locul doi la varianta rapidă. 

O distincție de argint a obținut la aceeași versiune și Maxim Dolapci (Under-17). De o medalie de bronz s-a învrednicit Mihail Cunițchi, (Under-8), varianta rapidă.

”Este, desigur, un succes. Jocul de dame are tradiții frumoase în țara noastră și aceste rezultate înregistrate constituie o dovadă convingătoare în acest context”, a declarat pentru agenție multipla campioană europeană și mondială Elena Scovitina, mare maestru internațional.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. 

Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000) și de 22 ori campion al Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării