main logo
2818

Maratonul Internațional Chișinău: Lista câștigătorilor Kids Run Day

Astăzi, 29 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale au avut loc cursele pentru copii Kids Run Day by Naturalis, iar participanții la maratonul de mâine și-au ridicat pachetele de start. Deseară va avea loc Pasta Party pentru participanții la maraton.

15:00 Fostul recordman la distanța de maraton, dublu campion al legendarului ultramaraton “Comrades”, Leonid Shvetsov, ține o lecție despre alergare în PMAN din Chișinău, în zona Food-court. Leonid Shvetsov desfășoară seminare în materie de alergare rațională pentru sportivii amatori. Azi le dă  sfaturi utile participanților la maratonul Chișinău și dă răspunsuri la întrebările celor prezenți.

Sportivul are o experiență vastă - peste 50 de maratoane, la 6 dintre care a ocupat locul întâi. Leonid Shvetsov este maestru în sport de talie mondială la atletică ușoară (alergare maraton), a participat la Jocurile Olimpice din 1996 și 2004, este autorul cărții "Ghid pentru maratoanele majore ale lumii". În prezent, continuă să participe la maratoane în toată lumea, ca amator. Mâine Leonid va alerga distanța de maraton (42km) desculț, în rol de pacemaker.

13:30 În zona Food-court din PMAN se desfășoară întâlnirea cu recordmanul maratonist Iaroslav Mușinschii. Sportivul le povestește celor prezenți despre specificul antrenamentelor, dându-le sfaturi care să-i ajute să facă față solicitărilor. 

13:05 Deja se cunosc câștigătorii la cursele pentru copii Kids Run Day by Naturalis. Îi puteți vedea pe tinerii campioni, care azi și-au obținut medaliile râvnite, accesând linkul următor: https://mama.md/news/mama-md/deja-se-cunosc-c%C3%A2%C8%99tig%C4%83torii-competi%C8%9Biilor-%E2%80%9Ekids-run-day-by-naturalis%E2%80%9D-r15642/

13:00 În aceste clipe, Vladimir Cotlear, încă un alpinist celebru de la clubul “7 Vârfuri” povestește publicului despre experiența trăită în timpul călătoriilor extreme.

Vă reamintim, că după seminarele ținute de celebrii sportivi, va avea loc tradiționala Pasta Party, în cadrul căreia participanții la maratonul de mâine își vor putea primi doza necesară de carbohidrați.

11:30 În timp ce participanții la cursele pentru copii se întrec la alergat în PMAN, pe teritoriul Food-zonei a început seminarul vestitei alpiniste și călătoare din Rusia, Olga Rumeanțeva. 

Olga va vorbi despre escaladările sale pe cele mai înalte vârfuri și despre expediția de schi feminin la Polul Nord.

10:36 Orice cursă Kids Run Day by Naturalis este o luptă aprigă, care implică o serioasă concurență și aspirația spre victorie. Exact ca la sportivii adulți.

10:00 După înviorarea petrecută de către antrenorii profesioniști, participanții la curse s-au aliniat în fața liniei de start. Băieții și fetele sunt pregătiți să cucerească medalii în cursele de 400 m, 800 m, 1200 m și 2000 m. Start!

09:40 Înviorarea participanților la Kids Run Day by Naturalis.

09:29 Meteorologii promit vreme însorită. Mercurul termometrelor va urca până la +19, de aceea toți oaspeții orășelului sportiv se vor simți confortabil.

09:08 Pe teritoriul orășelului sportiv sosesc familii cu copii, care vor participa la curse. Tinerii atleți pozează și se distrează, în așteptarea competiției. Reamintim, startul Kids Run Day by Naturalis este preconizat pentru ora 10.00. 

09:00 Tinerii atleți urmează să depășească distanțele alese în prealabil: 400 metri (pentru participanții cu vârstele de 5-7 ani), 800 metri (pentru participanții cu vârstele de 8 - 10 ani), 1.200 metri (pentru participanții cu vârstele de 11 - 12 ani) și 2.000 metri (pentru participanții cu vârstele de 13 - 14 ani). 

În plus, funcționează corturile de înregistrare, unde participanții maratonului de la Chișinău își pot ridica pachetele de start. 

De asemenea, în PMAN s-a deschis târgul Sport Expo, unde puteți achiziționa diverse produse sportive și accesorii.

Reamintim că, la ora 11.00, pe teritoriul Food Zone va începe prima prezentare publică, oferită de faimoșii sportivi din Rusia.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării