main logo
5166

Maratonul Internațional Chișinău 2018: Finalul competiției

Astăzi, 30 septembrie, la Chișinău se desfășoară ziua finală a celui mai de amploare eveniment sportiv al anului - a patra ediție a Maratonului Internațional Chișinău.

15.37 Ultimul participant la maraton a trecut linia de finiș. Cel de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău s-a încheiat. În continuare, participanții la curse vor avea parte de tombole și ceremonia de premiere.

15:00 Timpul-limită pentru parcurgerea distanței de maraton (42 km) a expirat.

14:45 Potrivit informațiilor de la organizatori, ultimul maratonist se apropie de finiș. Reamintim, că timpul alocat pentru depășirea distanței de 42 km este de 6 ore.

13:11 Dmitri Voloșin tocmai a ajuns la linia de finiș. Dânsul a alergat desculț distanța de 42 km. Menționăm că Leonid Shvetsov, celebrul maratonist și antrenor, la fel a depășit distanța de maraton desculț.

12:25 Potrivit comitetului organizatoric al celui de-al patrulea Maraton Internațional Chișinău, la evenimentul de azi au participat 18.000 de persoane. 

11:58 La linia de finiș a ajuns și prima participantă, care a alergat întreaga cursă de maraton cu un rezultat de  2 ore și 53 de minute.

11:21 S-a făcut! Atletul din Kenya a depășit distanța de 42 km în 2 ore și 16 minute!

11:20 Liderul cursei de maraton, atletul kenyan Benjamin Kiprop Serem, se apropie de finiș.

11:05 Potrivit informațiilor oferite de organizatori, la competiție a participat cetățeana Franței, Jacqueline Givelet, în vârstă de 85 ani. Dânsa a alergat 5 km pe străzile Chișinăului.

10:26 În Piața Marii Adunări Naționale a finisat prima femeie, care a cucerit 21 km.

10:20 Pe durata traseului, participanții curselor sunt întâmpinați de susținători, care îi încurajează. În plus, de-a lungul traseului sunt amplasate zonele de animație. 

În acest fel, alergătorii sunt întâmpinați de voluntari în costume naționale, muzicieni și interpreți de muzică live. La intersecția str. Vasile Alecsandri cu bd. Ștefan cel Mare evoluează cei mai tari DJ din Moldova.

10:12 Linia de finiș a trecut-o primul sportiv, care a depășit distanța de semimaraton!

09:48 Primii participanți la cursa de 10 km au ajuns al linia de finiș!

09:45 Primul participant din categoria sportivilor în scaune cu rotile Marathon for All a ajuns la finiș.

09:40 La moment, lider pe traseu este alergătorul din Kenya Benjamin Kiprop Serem. Potrivit comitetului organizatoric, la eveniment participă peste 600 de alergători străini.

09.25 Prima alergătoare în categoria de 5 km a ajuns la final.

09:22 Practic toți participanții cursei de divertisment Fun Run au alergat 1,5 km și au revenit în PMAN. A finisat primul participant la cursa de 5 km!

09:05 Răsună împușcătura din pistolul de start! Înainte! 

08: 55 Iau startul 40 de participanți la “Marathon for All”. 

08:50 Până la startul celui de-al patrulea Maraton Chișinău au mai rămas 10 de minute. Cu un cuvânt de salut, în fața publicului a ieșit Dmitri Voloșin, inspiratorul și co-organizatorul maratonului. Dânsul va alerga timp de 4 ore în calitate de pacemaker. Merită subliniat că Dmitri va alerga desculț, alături de vestitul maratonist, Leonid Shvetsov.

Oaspeții maratonului l-au putut asculta cu un discurs și pe Justin Levene, ambasador al multor organizații sportive, care reprezintă interesele sportivilor în scaune cu rotile. Justin planifică să parcurgă 21 km în cadrul Maratonului Chișinău.

08:35 După un scurt briefing pentru participanții la distanțele competiționale și distractive, pe scena Maratonului Chișinău au urcat antrenorii de la Herbalife, care au petrecut exerciții de încălzire cu cei prezenți. Încălzirea înainte de cursele lungi sunt importante pentru evitarea traumelor și entorselor.

08:20 Pe scenă evoluează Orchestra-Model a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI.

08:00 Chiar în aceste clipe, în Piața Marii Adunări Naționale continuă să vină alergători, care își ridică pachetele de start. Mulți dintre cei, care vor evolua azi, nu sunt la acest maraton pentru prima dată. 

Printre participanții din străinătate se numără cetățeni ai Sloveniei, Norvegiei, SUA, Kenya și Federația Rusă. În total, la Maratonul Chișinău vor participa reprezentanți a 50 de țări ale lumii.

Reamintim, că startul Maratonului Chișinău este preconizat pentru ora 9.00. Participanții urmează să depășească una dintre distanțele alese în prealabil: maraton (42 km 195 m), semimaraton (21 km 0975 m), 10 km și 5 km. 

În cadrul Chisinau International Marathon 2018 se va desfășura cursa distractivă în masă, Fun Run pe distanța de  1.5 km, la care vor lua parte zeci de mii de oameni. 

De asemeni, e pentru prima dată în istoria Maratonului Chișinău, când vor participa și sportivii în scaune rulante. Pentru ei a fost creată o categorie specială, “Marathon for All”.

Toți participanții la cel de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău„ vor primi pachete de start și medalii la final. Câștigătorii vor avea parte de cadouri și premii bănești. 

Reamintim, fondul total de premii al „Maratonului de la Chișinău” este de 100.000 de lei. Ceremonia de decernare a premiilor va începe la ora 16:00.

Reamintim, în legătură cu „Maratonul Internațional Chișinău”, traficul rutier pe unele străzi centrale va fi temporar suspendat. 

Organizatorii maratonului își cer scuze pentru incomoditățile temporare și îi îndeamnă pe locuitorii capitalei să atragă atenția la restricțiile traficului rutier din oraș, precum și să se familiarizeze cu schimbările din traseul transportului public. 

„Maratonul internațional Chișinău” se organizează anual pe străzile centrale ale capitalei și adună peste 15.000 de participanți.

Organizatorii „Maratonului Internațional Chișinău 2018” sunt organizația sportivă Sporter și cel mai popular panou de anunțuri gratuite - 999.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării