main logo
367

Maratonista Lilia Fisikovici a stabilit un nou record național

Maratonista Lilia Fisikovici (Tozlovanu) a stabilit un nou record național, au informat surse din cadrul federației de profil.

Maratonista Lilia Fisikovici a stabilit un nou record naționalMaratonista Lilia Fisikovici a stabilit un nou record național

Performanța de 2 ore 27 de minute și 26 de secunde a fost înregistrată la Virgin Money London Marathon (Marea Britanie), unde maratonista s-a clasat pe locul 14, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Acest rezultat o califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020). Lilia Lilia Fisikovici (Tozlovanu) este prima sportivă din Republica Moldova care a îndeplinit normativul de calificare la Olimpiadă.

Vechiul record era egal cu 2 minute 28 de minute și 26 secunde și îi aparținea, fiind stabilit la maratonul de la Ljubljana (Slovenia) în urmă cu aproximativ jumătate de an (20 octombrie 2018). El a fost doborât atunci după ce s-a menținut 27 de ani. Autoarea acestuia a fost Tatiana Zueva.

Câștigătoare la maratonul de la Londra a devenit Brigid Kosgei din Kenya cu rezultatul 2:18:20.

Lilia Lilia Fisikovici, în vârstă de 30 de ani, este mamă a trei copii și locuiește la Tiraspol. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a încheiat concursul pe locul 27.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării