main logo
2780

Mândria R. Moldova. Cine sunt cei trei olimpici la proba de canoe

Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu sunt cei trei sportivi care vor concura la proba de canoe pentru a reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mândria R. Moldova. Cine sunt cei trei olimpici la proba de canoeColaj: Știri.md

Canoistul Tarnovschi va participa anul acesta pentru a treia oară la olimpice. Anterior a luat parte la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016. Ba mai mult, și la cele din Tokyo în 2020, unde s-a clasat pe locul trei, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Antrenorul lui Serghei este Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova, dar și dublu campion olimpic la canoe.

Daniela Cociu a mers la JO din 2020 și a obținut locul șapte. Anul acesta va fi pentru a doua oară când sportiva va participa la cea mai mare și importantă competiție internațională.

Maria Olărașu este canoista care, la fel ca și colega sa Daniela, participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. În 2020, la Tokyo, s-a clasat pe locul șapte.

Daniela și Maria sunt antrenate de Viktor Reneiski, cel care a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, când s-a impus pe distanțele de 500 și 1.000 de metri.

Proba de canoe are loc pe apă liniștită și implică curse de viteză pe distanțe diferite. Sportivii stau în genunchi și folosesc o pagaie cu o singură lamă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării