main logo
1388

Maia Sandu felicită sportivii care au obținut performanțe la competițiile internaționale

Președinta Maia Sandu a felicitat-o pe campioana Daria Kozorez, prima femeie din istoria țării noastre care a obținut o medalie de aur la box feminin. Tânăra sportivă din Republica Moldova, cu origini ucrainene, a câștigat în categoria de greutate +81 kg.

Maia Sandu felicită sportivii care au obținut performanțe la competițiiFoto: Comitetul Național Olimpic și Sportiv

Șefa statului i-a felicitat și ce ceilalți premianți ai Campionatului European de Box, rezervat seniorilor, care au revenit acasă cu trei medalii de la competiția din Belgrad, Serbia, transmite Știri.md.

Alexandru Paraschiv a obținut medalia de argint în categoria de greutate de până la 63,5 kg, iar Vasile Cebotari a cucerit medalia de bronz la categoria de greutate de până la 71 kg.

„Dragi sportivi, sunteți o sursă de inspirație pentru noi toți. Ne mândrim și vă urăm succes la competițiile următoare!”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a menționat că, în ultimii doi ani, Guvernul a îmbunătățit condițiile de antrenament pentru lotul olimpic al țării și a dublat bursele sportivilor de performanță. În perioada respectivă s-au construit 14 obiective sportive și au fost renovate 133 de săli și terenuri sportive.

„Astfel vom crește tineri campioni, vom dezvolta sportul de masă și vom promova un stil de viață activ pentru menținerea sănătății populației”, a subliniat Maia Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării