main logo
354

Luptătorii moldoveni de stil liber au ratat podiumul de premiere la Europenele U-23

Luptătorii moldoveni de stil liber au ratat podiumul de premiere la Europenele Under-23 de la Novi Sad (Serbia), încheiat ieri, fiind minimum în trei cazuri aproape de a intra în posesia medaliilor.

Luptătorii moldoveni au ratat podiumul de premiere la Europenele U-23Luptătorii moldoveni de stil liber au ratat podiumul de premiere la Europenele U-23

Astfel, ocupantul locului 5, Maxim Saculţan (65 kg), i-a cedat în semifinală campionului Vazgen Tevanyan (Armenia) cu un scor la limită (1-2) şi a cedat în disputa pentru bronz cu 1-3 lui Ilman Mukhanov (Federaţia Rusă). Vasile Diacon (70 kg) a suferit eşec cu scorul 5-6 în meciul pentru bronz disputat cu Daud Ibragimov (Azerbaidjan), iar Samhan Jabrailov a cedat în meciul pentru locul trei, de asemenea cu un scor minimal, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Solicitat astăzi de agenţie să comenteze rezultatele pe ansamblu înregistrate de luptătorii moldoveni de stil greco-roman, lupte feminin şi stil liber, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, Ion Gheorghiu, a declarat că, în fond, evoluţiile sunt bune. 

„Avem o medalie de aur cucerită de această invincibilă Anastasia Nichita (59 kg), o tânără foarte talentată. Am obţinut prin Artiom Deleanu (55 kg) un bronz în turneul de lupte greco-romane şi avem patru locuri 5 în concursul de lupte libere. Este relativ bine, deşi, normal, speram la mai multe, fiindcă premise obiective în acest context există. Aşteptăm medalii şi la Campionatul European de la Bucureşti (seniori), care se va desfăşura pe 7-14 aprilie”, a declarat oficialul.

La Europenele Under-23 de lupte libere de la Novi Sad au concurat cinci premianţi la Campionatele Europene şi Mondiale de juniori şi tineret din anii trecuţi: Vitalie Bunici, vicecampion european Under-23 în 2018, Maxim Saculţan, medaliat cu bronz la Mondialele U-23 (2018), Vasile Diacon, posesor al medaliei de bronz la Mondialele Under-20, Andrian Grosul, vicecampion european U-20 şi Shamshan Jabrailov, ocupant al locului trei la Mondialele Under-23. 

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, campion al Uniunii Sovietice şi al Spartachiadei popoarelor din URSS. Cel mai performant luptător autohton de lupte greco-romane este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta. Cea mai bună luptătoare moldoveană este Ludmila Cristea, multiplă premiantă la Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării