main logo
409

Luptătorii moldoveni cu medalii de la turneele internaționale, premiați

Luptătorii moldoveni, care la campionatele europene din acest an au cucerit medalii de aur, argint și bronz, au fost premiați de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS).

Luptătorii moldoveni cu medalii de la turneele internaționale, premiațiFoto: publika.md

Cecurile pentru 10.000 de lei (aur), 7.000 de lei (argint) și 5.000 de lei (bronz) au fost înmânate în debutul Campionatului Republicii Moldova la lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

”Avem convingerea că inclusiv datorită contribuției noastre, ați reușit, mulți dintre voi, performanțe foarte frumoase și ați urcat pe podiumul de premiere la competiții internaționale de prestigiu”, a declarat președintele Consiliului asociației, Alexandru Gîscă.

Potrivit lui, A.S.I.C.S. a oferit în 2022 un suport financiar de peste 500 de mii de lei pentru luptătorii moldoveni.

Importanța ajutorului financiar pentru sportivi a fost subliniată și de către președintele Federației de Lupte din Republica Moldova, Ivan Gheorghiu.

”Este vorba de bani acordați sportivilor pentru rezultatele lor. O motivație pentru luptători și un suport pentru pregătirea lor de turnee și competiții mari. Este un ajutor benefic și care a venit anume unde trebuie - a venit la sportivi și antrenori pentru merite”, a explicat Ivan Gheorghiu.

Sportivii spun că au nevoie, lunar, de 5-8 mii de lei pentru antrenamente și recuperare, iar ajutorul oferit de A.S.I.C.S. le va acoperi o parte din cheltuielile strict necesare.

”Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine, îl voi investi tot pentru sport, ca să merg mai departe și să obțin rezultate mult mai bune”, a menționat campionul european la lupte libere Mihai Guțu.

Sportul de performanță implică și riscuri de traumatisme și e nevoie de masaj și suplimente speciale pentru a le reduce.

”Ca fost sportiv de performanță, vă pot spune că e o foarte mare motivație, când suntem premiați. E un ajutor pentru recuperare și vitaminizare”, adaugă antrenorul Ghenadie Fotea, directorul școlii de profil din Ungheni.

Printre cei distinși cu premii bănești este și Cătălin Spînu, care la vârsta de 15 ani a devenit campion european. Tânărul a primit 10 000 de lei din partea ASICS.

De menționat că Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a oferit premii financiare și antrenorilor sportivilor medaliați. De asemenea, asociația a contribuit la organizarea Campionatului național de lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane.  

Luptătorii moldoveni care au câștigat medalii la turneele internaționale, premiaţi de ASICS

Luptătorii moldoveni care au câștigat medalii la turneele internaționale, premiaţi de ASICS

Luptătorii moldoveni care au câștigat medalii la turneele internaționale, premiaţi de ASICS

Luptătorii moldoveni care au câștigat medalii la turneele internaționale, premiaţi de ASICS

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării