main logo
550

Luptătorii moldoveni au cucerit 7 medalii la Europenele de cadeţi

Membrii echipei naţionale s-au învrednicit de şapte medalii (3 de argint şi 4 de bronz) la ediţia din anul curent a Campionatului European de cadeţi, desfăşurat la Skopjie (Macedonia).

Luptătorii moldoveni au cucerit 7 medalii la Europenele de cadeţiLuptătorii moldoveni au cucerit 7 medalii la Europenele de cadeţi

În concursul de lupte greco-romane Alexandru Guţu (71 kg) a obţinut medalia de argint, iar Leonid Moroz a intrat în posesia distincţiei de bronz, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În turneul de lupte feminine Irina Ringcaci (57 kg) a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, iar Maria Leorda (43 kg) şi Andrea Deleu (65 kg) au cucerit medaliile de bronz.

La competiţia de lupte libere Stanislav Novac (60 kg) a devenit vicecampion, iar Vasile Marcu (45 kg) a obţinut bronzul.

„Avem rezerve, talente. Dacă vor fi susţinute, atunci vor fi înregistrate performanţe şi la turneele seniorilor”, a declarat pentru agenţie într-o conferinţă de presă campionul mondial de tineret Ruslan Bodişteanu, multiplu campion naţional. „Esenţialul este să nu-i pierdem, să investim în continuare în ei”, a opinat profesorul universitar Ilie Chirtoacă de la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.   

Luptele sunt genuri de sport cu tradiţii bogate în Republica Moldova. Cel mai redutabil performer la lupte libere este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice şi al Spartachiadei popoarelor din URSS. La greco-romane cel mai bun este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta, iar la lupte feminine cea mai titrată este Ludmila Cristea, multiplă premiantă la Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării