main logo
363

Luptătorii din Bălți au obținut 20 de medalii la Campionatul Mondial de Karate

Luptătorii din Bălți au obținut rezultate frumoase pentru Moldova în cadrul Campionatului Mondial de Karate. Capitala de nord a țării a fost reprezentată de discipolii a două cluburi sportive din oraș.

Luptătorii din Bălți au obținut 20 de medalii la Mondialele de KarateLuptătorii din Bălți au obținut 20 de medalii la Mondialele de Karate

Aceștia au obținut 20 de medalii, printre care cinci de aur, șapte de argint și opt de bronz. Campionatul Mondial avut loc recent la Chișinău. Evenimentul a adunat 800 de sportivi din peste 30 de țări, transmite Știri.md cu referire la tvn.md

Vitalii Spînu a devenit campion mondial pentru a doua oară. Acesta a obținut două locuri de frunte la două categorii de greutate. Astfel, Spânu a devenit de cinci ori campion mondial și de trei ori campion european printre adulți.

Vitalii Spînu, campion mondial: „Reușind să câștig locul I la categoria de seniori, minus 87, și la categoria de Open, unde nu e limită de kilograme și fără limită de vârstă, de la 18 ani în sus. La categoria de Open am reușit să-mi iau revanșa de la sportivul din Belarus, care m-a câștigat la europene, mi-am schimbat puțin tactica și l-am câștigat doi la zero. În final am ieșit cu un sportiv din România.”

Campion Mondial și al Europei printre juniori, Vasile Dovzii, a luptat pentru prima oară printre adulți. Perseverența și susținerea celor din jur i-au adus argintul:

„Sunt mulțumit de rezultatele mele. Victoria am obținut-o cu greu pentru că adversarii au fost mai mari decât mine, cu mai multă experiență. Am avut cinci lupte. Pe a cincea am pierdut-o.”

Sportivii recunosc că au reușit să înregistreze rezultate frumoase, doar datorită antrenamentelor zilnice.

„Am participat la categoria de 14-15 ani, minus 62 kg, cadeți. Competiția a fost la un nivel înalt, doar prin muncă am reușit să dobândesc acest rezultat. Am avut patru lupte, în final am ieșit cu un moldovean și am câștigat doi la zero”, spune campionul mondial Daniel Mutelica

„Am participat la categoria 16-17 ani, 57 de kg. Chiar dacă campionatul a avut loc în Moldova, pentru mine a fost cel mai greu. Am petrecut trei lupte, pe care le-am susținut cu greu”, zice Anastasia Cheptea, câștigătoarea bronzului.

Mihail Volontir a câștigat aur la categoria de vârstă 16-17 ani, iar pentru Naționala Moldovei a obținut argint:

„Am avut trei lupte la categoria mea și am participat la lupta în echipă kumite. Sunt câte trei participanți din națională și ies câte unul. În categoria mea, am învins  doi sârbi și un român. Pentru echipa națională, am învins un bulgar și un român.”

Medaliații din Bălți sunt antrenați de Andrei Onișcenko, Vitalii și Anastasia Spînu. În clasamentul general, Naționala Moldovei s-a clasat pe locul 4.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării