main logo
439

Luptători din 8 țări au sosit la turneul de la Chișinău

Sportivi din Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Lituania, România, Ucraina, Ungaria au dat curs invitațiilor făcute de organizatorii turneului internațional de lupte greco-romane Invită Nicolae Grehov, rezervate cadeților, care se desfășoară la Centrul național de pregătire a loturilor naționale.

Luptători din 8 țări au sosit la turneul de la Chișinău

”Este pentru prima oară în istoria desfășurării acestui concurs când sportivi din atâtea țări au sosit la turneu. Faptul ca atare  este o  recunoaștere a valorii luptătorilor noștri”, a declarat pentru agenție antrenorul echipei naționale Mihail Cucu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Ieri au fost desemnați câștigătorii competiției. Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat, în ordinea categoriilor de greutate: Iulian Lungu (45 kg, România),  Rosmus Ulriksen (48 kg, Danemarca), Vitalie Eriomenko (51 kg, R. Moldova), Adamas Grigaliunas  (55 kg, Lituania), Marko Stoll (60 kg, Germania), Mihail Anaiv (65 kg), Alexandrin Guțu (71 kg), Gabriel Lupașcu (80 kg), toți din R. Moldova, Marcel Hein (92 kg, Danemarca), Zolatan Deak (110 kg, Ungaria). 

Vedeta turneului a fost Alexandrin Guțu, campion mondial de cadeți și campion olimpic de tineret. 

El și-a demonstrat plenar valoarea în toate partidele disputate, cedând doar două puncte, iar în finala desfășurată cu Michael Janot din Germania a efectuat, spre deliciul spectatorilor, un veritabil recital de procedee spectaculoase - aruncări din situații rar întâlnite în luptele greco-romane, prize, rostogoliri eficiente. 

A învins înainte de expirarea timpului regulamentar, după aproximativ un minut  și jumătate de luptă, confirmând înalta sa măiestrie. ”A fost o mare plăcere să-l urmăresc pe salteaua de concurs”, a mărturisit multiplul campion național Anatol Moldovan. 

Loturile naționale ale Ungariei, Lituaniei, României sunt conduse de mari performeri, respectiv, Atila Rebka, campion olimpic, Aleksandr Kazakevici, medaliat olimpic, Mircea Constantin, campion european. 

Sponsorul competiției este compatriotul Damian Railean, stabilit la Timișoara (România). ”Este o mare bucurie să revin la baștină, să-mi revăd prietenii de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” aici, în sală, pe antrenorul meu, Nicolae Grehov, ajuns la vârsta de 84 de ani, pe foștii colegi de antrenamente”, a declarat el pentru agenție. 

Turneul se desfășoară a șaptea oară. Nicolae Grehov a educat o pleiadă de luptători moldoveni. ”Sunt fericit să mă întâlnesc aici cu mulți dintre ei”, a spus el. Astăzi va avea loc, în premieră, concursul pe echipe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării