main logo
566

Luptătoarea Mariana Eşanu a devenit campioană naţională

Revenire de senzaţie pentru luptătoarea Mariana Eşanu-Cherdivară, care a cucerit titlul naţional la doar 4 luni după ce a devenit mămică pentru a treia oară. Sportiva de 30 de ani şi-a asigurat participarea la Campionatele Mondiale.

Luptătoarea Mariana Eşanu a devenit campioană naţionalăFoto: trm.md

Mariana Eşanu-Cherdivară a obţinut una dintre cele mai frumoase victorii la Campionatele Republicii Moldova de lupte, care s-au desfăşurat la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF”, din comuna Ciorescu, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Sportiva de 30 de ani, care în martie a dat naştere unei fetiţe, a luptat perfect la această competiţie, în limitele categoriei de 62 de kilograme, şi a ajuns în finală, unde a învins-o pe Nina Bodişteanu.

„Pentru mine e uşor, dar cineva crede că este greu. Nu este greu dacă vrei tare, reuşeşti orice. Revenirea şi pentru mine este o surpriză. Nu m-am aşteptat să mă recuperez atât de uşor după o cezariană.

Nici după accidentările din lupte nu m-am recuperat atât de uşor. Lui Dumnezeu îi mulţumesc foarte mult şi familiei mele şi acestor îngeraşi. Ei mă fac mai puternică şi mai fericită”, a spus luptătoarea.

De altfel, la campionatele naţionale de lupte de la Ciorescu favoriţii au obţinut victorii pe linie. 

Anastasia Nichita s-a impus lejer în finala categoriei de 59 de kilograme în faţa Gabrielei Secrieru.

Irina Rîngaci a învins-o pe Tatiana Deleu în categoria de 68 de kilograme. În fine, şi Iulia Leorda a dispus de Mihaela Samoil în cea de până la 53 de kilograme. 

Şi în competiţiile „greco-romanilor” a fost la fel. Alexandrin Guţu a devenit campion în limitele categoriei de 77 de kilograme. El l-a învins în finală pe Mihai Petic. 

Marele absent al campionatelor naţionale a fost campionul mondial în exerciţiu, „greco-romanul”, Victor Ciobanu, care concurează în categoria de greutate de până la 60 de kilograme. Acesta s-a accidentat cu două zile până la startul competiţiilor.

„Nu-i grav. O să mergem la restabilire de luni.

Pentru mine, asta e important, să mă restabilesc, pentru că acest campionat e drumul spre Mondialele din Belgrad”, a spus Victor Ciobanu.

În concursurile „greco-romanilor” victorii au mai obţinut Artiom Deleanu, Donior Islamov şi Alexandru Solovei. 

La lupte libere, Vasile Diaconu s-a impus în faţa lui Gheorghe Robu în categoria de până la 74 de kilograme, iar Maxim Saculţan l-a învins pe Ion Marcu în cea de până la 57 de kilograme. 

„Am reuşit ce ne-am propus. Este un prilej foarte bun de a selecta membrii selecţionatei Republicii Moldova care vor participa la Campionatele Mondiale din Serbia din luna septembrie”, a menţionat preşedintele Federaţiei de lupte din Republica Moldova. 

La Campionatele Naţionale de lupte ale Republicii Moldova au participat în acest an peste 300 de sportivi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării