main logo
667

Luis Enrique a fost demis după eliminarea Spaniei din optimile CM 2022

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a anunţat oficial, joi, plecarea lui Luis Enrique din postul de selecţioner naţional, după dezamăgirea provocată de eliminarea „La Roja” în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022.

Luis Enrique a fost demis după eliminarea Spaniei din optimile CM 2022

Forul iberic a decis să pună capăt colaborării cu Luis Enrique (foto articol), al cărui contract era valabil până la finalul competiţiei din Qatar, propunându-şi "să înceapă un nou proiect" la prima reprezentativă a Spaniei fără antrenorul asturian, "cu obiectivul de a continua creşterea realizată în ultimii ani", transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

"Federaţia doreşte să mulţumească pentru munca depusă lui Luis Enrique şi întregul său staff tehnic la cârma primei reprezentative în ultimii ani", se precizează în comunicatul difuzat de RFEF.

Cine îi va lua locul lui Luis Enrique

Marele favorit la succesiunea lui Luis Enrique este Luis de la Fuente, actualul antrenor al selecţionatei Under-21 a Spaniei, care lucrează în cadrul RFEF din 2013. Pe parcursul acestor ani, el a antrenat selecţionatele spaniole Under-18, Under-19, Under-21, precum şi echipa olimpică a ţării sale, care a disputat finala JO de la Tokyo (pierdută în faţa Braziliei).

Spania a fost eliminată surprinzător de Maroc în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, nord-africanii impunându-se cu 3-0 la loviturile de departajare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării