main logo
538

Lotul național de lupte libere a plecat la Mondialele U-20

Lotul național de lupte libere, alcătuit din șapte sportivi, a plecat astăzi la Campionatul Mondial de la Trnava (Slovacia).

Lotul național de lupte libere a plecat la Mondialele U-20

Din componența lui fac parte Leomid Colesnic (61 kg), Nicolae Grahmez (65 kg), Vasile Diacon (70 kg), Gheorghe Robu (74 kg), Adrian Grosul (79 kg), Ivan Nedealco (86 kg) și Samhan Jabrailov (120 kg), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Echipa este însoțită de antrenorul-șef Ion Vremere și secundul său, Ilie Esir.  ”Este o onoare pentru mine să fiu numit de către federația de profil responsabil de evoluarea luptătorilor la acest campionat. 

Am avut o pregătire bună în ajunul lui. Avem în lot performeri talentați. 

Sper să revenim acasă cu medalii”, a declarat  pentru agenție în ajunul deplasării antrenorul principal al echipei, Ion Vremere.

Cel mai titrat dintre membrii lotului este Vasile Diacon, campion mondial de cadeți. Adrian Grosul este vicecampion european de juniori.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și Spartachiadei popoarelor din URSS, deținător al Cupei campionilor europeni cu echipa ȚSKA Moscova. În prezent el activează la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării