main logo
2228

LIVE Rubicon 2019: Ziua a II-a. Alergătorii au ajuns în raionul Leova

Cursa Rubicon 2019 continuă. În acest an, participanții ultramaratonului cuceresc raioanele de vest ale Moldovei.

LIVE Rubicon 2019: Ziua a II-a. Alergătorii au ajuns la Leova

Ei deja au depășit 260 km, alergând prin raioanele Briceni, Edineț, Rîșcani, Glodeni și Fălești. 

Amintim că distanța totală a cursei de alergare este de 540,3 km.

19:45 Coloana de alergători a ajuns până în raionul Leova, iar aceasta înseamnă că etapa 29 a ștafetei se declară deschisă! Pe durata cursei, participanții mențin tempoul mediu de 6,30 min/km, pentru a reuși să se încadreze în timpul total conform regulamentului. Briceni, Edineț, Râșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni și Hâncești — deja au fost cucerite. Înainte, Rubicon!

18:30 Potrivit rezultatelor preliminare, printre primii lideri se află următorii participanți: Vitalii Clopot (173,6 km, 14 etape depășite), Vitalii Malai (151,2 km, 12 etape depășite) și Eugeniu Rozdovan (147,9 km, 12 etape depășite). Printre femei conduc participantele: Alexandra Brînzari (111,4 km, 9 etape depășite), Tatiana Golodenco (99,3 km, 8 etape depășite) și Victoria Trofimova (98,9 km, 8 etape depășite).

18:00 Organizatorii fac glume, spunând că Rubicon 2019 poate fi numit “cel mai englezesc” ultramaraton: participanții sunt permanent însoțiți de ceață și cer înnorat. Chiar în aceste clipe, pe ultimele zeci de kilometri din Hâncești, peste traseu s-a lăsat niște ceață groasă.

17:05 Hâncești, întâmpinați eroii! “Rubiconiștii” au trecut “ecuatorul” cursei! Participanții își păstrează moralul și continuă să înainteze. Fiecare kilometru parcurs apropie steagul Rubiconului de Giurgiulești.

15:50. Reamintim, translarea live a cursei Rubicon o puteți urmări pe canalul YouTube Sporter. Scrieți comentarii, transmiteți salutări participanților! Susțineți-i pe eroii care aleargă prin toată Moldova!

14:53. Raionul Hâncești, pe care îl străbat acum rubiconiștii, constă din 5 etape. După cum notează organizatorii, este cea mai îndelungată cursă dintre toate etapele zilei a doua. Prin acest raion, participanții vor alerga timp de peste 7 ore.

13:55. În aceste clipe, participanții se apropie de sfârșitul etapei 24. Organizatorii ștafetei de ultramaraton Rubicon notează că, în acest an, cursa va avea cea mai lungă durată dintre toate cele trei ediții. Astfel, în 2017, cursa s-a desfășurat pe teritoriul raioanelor din estul țării și a durat 46 ore și 20 de minute. Cea de-a doua ștafetă, care a străbătut raioanele centrale, a ținut 54 ore și 22 minute. Reprezentanții comitetului organizatoric presupun că în acest an sportivii vor finisa cursa în peste 58 ore.

12:49. Coloana de alergători a ajuns în raionul Hâncești. “Rubiconiștii” au intrat în etapa 24. O mare parte din distanță a fost deja parcursă de participanți. Au mai rămas 247.8 km, 6 raioane și 20 de etape.

12:00. Organizatorii notează că printre participanții la Rubicon 2019 sunt multe persoane, care au mai participat și la edițiile anterioare. De exemplu, Vitalii Clopot, în 2017 a alergat 158,72 km în trei zile, plasându-se pe locul trei; în 2018 dânsul a ocupat deja locul doi, cu o distanță de 272 km. Organizatorii speră că Alexandru va fi fidel tendinței sale și că în acest an se va situa pe locul întâi.

Printre participantele la ștafeta de ultramaraton se remarcă Alexandra Brînzari. Deja de doi ani, dânsa este un lider de neîntrecut printre femei. Alexandra ne-a mărturisit că, în acest an, își dorește să cucerească locul întâi, iar pentru aceasta va alerga mai multe etape.

11:00. 30 de ore din ștafeta continuă de ultramaraton Rubicon au rămas în spate. Alergătorii mai au de trecut prin 6 raioane ale Republicii Moldova.

10:30. După afirmațiile organizatorilor, Rubicon 2017 a fost cea mai rece cursă din toată seria de ștafete. Temperatura diurnă nu depășea indicele de -8 grade, iar cea nocturnă cobora mai jos de -15. În acest an participanții sunt mai norocoși la capitolul vreme: ziua este destul de cald, însă aerul are o umiditate sporită.

09:56. Începe etapa 22 a competiției. Participanții deocamdată aleargă pe teritoriul raionului Nisporeni. Alergătorii se bucură de susținerea  localnicilor și a persoanelor apropiate, care le trimit mesaje de încurajare. Dacă ați recunoscut pe cineva dintre participanți, să știți că îl puteți încuraja printr-un mesaj. Oricând, la orice oră puteți trimite un SMS la numărul  060399994. Prezentatorii îl vor citi cu voce chiar în timpul cursei.

08:45  A început cea de-a doua zi a competiției. Distanța din Ungheni a fost depășită și a fost dat startul celei de-a 21 etape, care începe în raionul Nisporeni. Înainte mai sunt încă multe etape, însă participanții ultramaratonului sunt siguri de propriile forțe. Nici ploaia, nici noroiul, nici gerul și nici ceața nu stau în calea alergătorilor!

Reamintim că participanții ultramaratonului pot fi susținuți de toți doritorii prin trimiterea unui SMS cu cuvinte de încurajare la numărul 060399994

Mesajul va fi citit de către prezentatori chiar în timpul desfășurării cursei.

Rubicon este cursa ultramaraton de trei ani care trece prin toată Moldova. În timpul a trei zile, ziua și noaptea, participanții ștafetei aleargă, în pofida ploii, a noroiului și a frigului. 

În acest an, traseul trece prin raioanele de vest ale țării. Distanța totală - 540,3 km.

Acesta este un eveniment unic în Republica Moldova care contribuie la dezvoltarea sportului amator și la implicarea regiunilor în viața sportivă a țării. 

Anual, în cadrul ștafetei participă alergători profesioniști și amatori, cât și începători.

Ștafeta ultramaratonistă este organizată de organizația sportivă Sporter și cel mai mare panou de anunțuri online 999.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării