main logo
5413

LIVE Rubicon 2019: Alergătorii ultramaratonului au ajuns la Ungheni

În Moldova se desfășoară ediția de încheiere a ștafetei ultramaraton Rubicon. Participanții aleargă fără oprire prin raioanele de vest ale republicii, din Briceni până la Giurgiulești.

04:45 Participanții și-au primit pachetele de start și s-au pregătit pentru prima etapă a competiției. 

05:00 Cursa a luat start la Briceni. Distanța totală a ștafetei fiind de 540,3 km.

06:57 Prima etapă a fost încheiată. Edineț întâlnește eroii Rubiconului. A fost schimbat pacemakerul, raionul și drapelul. Înainte mai sunt 11 raioane ale țării noastre!

09:25 Participanții ultramaratonului au început cea de-a patra etapă a ștafetei. În aceste momente, coloana formată din 17 de alergători se află în raionul Edineț, în preajma satului Chetroșica Veche.

10:40 În spatele eroilor Rubiconului a rămas raionul Edineț. Râșcani, întâlnește-i pe cei care timp de trei zile vor alerga prin toată Moldova, fără oprire!

11:00 Primele șase ore de alergare au rămas în spate. Participanții Rubiconului sunt foarte motivați și, în pofida vremii nefavorabile, continuă cursa.

12:50 În timp ce participanții se apropie de orașul Râșcani, menționăm că Rubicon 2019 va deveni cea mai lungă ștafetă. 

În 2017, participanții au parcurs 463 km prin raioanele de est, inclusiv regiunea transnistreană. 

Traseul din anul 2018, care a trecut prin raioanele de centru, a fost de 502 km. Iar în acest an, participanții vor parcurge 540,3 km.

14:00 Rubicon nu este doar o competiție sportivă în care fiecare își poate testa forțele. Rubicon îți oferă posibilitatea să cunoști adevărata Moldovă. Mai mult ca atât, în cadrul ștafetei a fost stabilită o bună tradiție: participanții îi ajută pe șoferii aflați în necaz.

14:30 Toate cele trei etape din cadrul raionului Râșcani au rămas în urmă! Pacemakerii au schimbat drapelele cu steme. Acum, participanții urmează să parcurgă patru etape pe teritoriul raionului Glodeni.

15:03 Au trecut primele zece ore ale cursei ultramaraton Rubicon! Înainte mai sunt 48 de ore de alergare prin raioanele Moldovei. Punctul final - Giurgiulești.

16:00. Printre participanții Rubicon este Iurie Noroc, student în anul șase la Universitatea de Medicină. El planifică să alerge 200 km pentru a o susține pe Patricia Zabulica, o fetiță de 4 ani care luptă cu un tip rar de cancer. Potrivit lui Iurie, el va alerga indiferent de vreme, la orice oră.

16:40. Potrivit participanților, „avioanele nu pot ateriza pe Aeroportul din Chișinău din cauza ceții. Noi, însă, nu ne temem de niciun fel de ceață. Înainte și doar înainte!”

17.15. Participanții tocmai au depășit 111 km din cei 540 km. O cifră importantă pentru fiecare dintre eroii Rubiconului și pentru cei care urmăresc ștafeta ultramaraton prin toată Moldova.

20.00 Rubicon este deja și în raionul Fălești. Participanții urmează să depășească aproximativ 55 km. Ei vor trece prin orașul Fălești și opt sate ale raionului cu aceeași denumire. Organizatorii menționează că sportivii vor întâlni data de 2 februarie în alergare și, începând cu ora 2:00 noaptea, își vor continua traseul în raionul Ungheni.

Anul acesta, traseul cursei va trece prin raioanele de vest ale Republicii Moldova și va consta din 43 etape (6-13 km pentru fiecare etapă).

Pentru depășirea a cel puțin o etapă, participanții primesc câte o insignă cu stema raionului. 

Scopul atleților este să colecteze insignele tuturor raioanelor republicii.

Reamintim, participanții ultramaratonului pot fi susținuți de toți doritorii prin trimiterea unui SMS cu cuvinte de încurajare la numărul 060399994. Mesajul va fi citit de către prezentatori chiar în timpul desfășurării cursei.

Dacă locuiți în raionul prin care va trece traseul cursei, atunci puteți afla aici locația punctului de start al etapei și veni pentru a susține participanții.

Ultramaratonul „Rubicon 2019” se desfășoară în Republica Moldova deja al treilea an consecutiv. 

În anul 2017, ștafeta s-a desfășurat pe teritoriul raioanelor estice ale țării. În 2018 – pe teritoriul raioanelor centrale.

Scopul acestei curse de ultramaraton este de a promova sportul amator în Republica Moldova, de a familiariza participanții cu raioanele țării, cu patrimoniul cultural și cu atracțiile acestora, precum și de a implica raioanele în viața sportivă a țării.

Organizatorii ultramaratonului „Rubicon 2019” sunt organizația sportivă Sporter și cel mai mare panou de anunțuri gratuite din Moldova - 999.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării