main logo
2132

Liga Campionilor: Petrocub Hâncești s-a calificat în turul doi

Petrocub Hâncești a învins pe Ordabasî Șîmkent cu 1-0 în a doua manșă a primului tur preliminar al Ligii Campionilor. Eroul meciului de pe stadionul Zimbru a fost Teodor Lungu, care a marcat singurul gol.

Liga Campionilor: Petrocub Hâncești s-a calificat în turul doiFoto: moldova1.md

Ordabasî a avut primele ocazii importante. Mai întâi Iasurbek Iahșîboev a profitat de gafa lui Donalio Melachio și a scăpat singur cu portarul Silviu Șmalenea, însă acesta a intervenit salvator. Apoi, după o centrare din lovitură liberă, Igor Plastun a deviat balonul periculos, dar și de această dată Șmalenea a fost pe fază. În minutul 34, la prima ocazie bună, Petrocub a deschis scorul, transmite Știri.md cu referire la Moldova1.md.

Teodor Lungu a prins un șut de zile mari din afara careului și a trimis mingea în poartă. Aproape de pauză, Mihai Platica a șutat și el de la distanță, însă goalkeeperul advers a respins.

La începutul reprizei secunde, același Mihai Platica a ratat o ocazie uriașă - a lovit bara transversală dintr-o poziție foarte bună. A urmat șutul lui Vladimir Ambros din interiorul careului, respins cu picioarele de portar. Șansa sa a avut și noul jucător al hânceștenilor, Marin Căruntu, care la fel a fost blocat de goalkeeperul Serghei Ignatovici.

Ordabasî a răspuns printr-un șut periculos al lui Evghen Makarenko din lovitură liberă - mingea a zburat peste poartă. În minutul 90+5, oaspeții puteau egala prin același Makarenko, care a trimis balonul puțin peste transversală.

„Meciul a fost foarte greu, dar nu în fiecare zi avem ocazia să jucăm în astfel de turnee. Motivația a fost la cel mai înalt nivel și am dat tot ce am avut mai bun”, a declarat Mihai Lupan, fotbalistul echipei Petrocub.

„Am înfruntat de calitate înaltă. Mă bucur pentru acești băieți care au câștigat campionatul, Cupa și continuă drumul lor. Le-am sugerat să muncească mult. Pentru a îndeplini visele trebuie să muncești, să fii devotat profesiei. Trebuie să alergi mult. Ceea ce au și făcut azi în teren”, a menționat antrenorul Andrei Martin.

În turul doi preliminar, Petrocub Hâncești va înfrunta gruparea cipriotă APOEL Nicosia.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării