main logo
396

Liderii tenisului de masă au participat la Universiada naţională

Toţi liderii tenisului de masă masculin, cu excepţia a doi jucători, au concurat la Universiada naţională, desfăşurată la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova.

Liderii tenisului de masă au participat la Universiada naţională

La Universiada naţională nu au reușit să participe doar Vladislav Ursu şi Denis Ţărnă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Concursul i-a reunit pe Andrei Puţuntică, campion european de minicadeţi, Veniamin Dubrovin, participant la Campionatele Europene şi Mondiale, Ivan Danilov, multiplu campion naţional, Vlad Harea, maestru al sportului – toţi reprezentanţi ai selecţionatei Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS), Eugen Coşciug, Afanasie Mutcoglo, de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), ambii premianţi ai campionatelor naţionale.

Conform aşteptărilor experţilor, în finală s-au calificat selecţionatele de la USEFS şi USM. La scorul 1-0, Ivan Danilov l-a învins pe Afanasie Mutcoglo (3-0), iar Veniamin Dubrovin l-a devansat pe Eugen Coşciug (3-1) şi scorul general a devenit 3-0.

Soarta întâlnirii, al titlului de campioană ar mai fi putut pusă sub semnul incertitudinii în cazul în care, la dublu masculin, perechea Coşiug-Mutcoglo ar fi învins duetul Dubrovin-Puţuntică. Însă, aceasta a cedat clar cu 0-3 şi campioană a devenit selecţionata USEFS.

A fost un deznodământ logic al concursului, dacă ţinem cont şi de faptul că Andrei Puţuntică şi Ivan Danilov evoluează pentru cluburi din Germania şi România. ”Clubul meu are toate șansele să promoveze anul curent în liga secundă a bundesligii. Contribuția mea este următoarea: am învins în 17 meciuri și am suferit numai șase înfrângeri. Mă pregătesc în prezent să evoluez în aprilie pentru Republica Moldova la Campionatul Mondial. Sper să am o comportare bună”, a declarat Andrei Puțuntică pentru agenție.

Pe locul trei s-a clasat reprezentativa de la Universitatea Tehnică din Moldova, care a întrecut cu dificultate, scor 4-2, în meciul pentru locul premiant echipa Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Până în prezent, s-au desfășurat turnee la şase probe din programul Universiadei. Trei dintre acestea – baschetul feminin, tenisul de masă feminin şi masculin – au fost câştigate de selecţionata USEFS. Două – şahul şi voleiul feminin – de reprezentativa USM, iar la futsal campioană a devenit formația Universității Libere Internaționale din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării