Comunicați țării o știre importantă!×
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
169

Liderii luptelor greco-romane din țară şi-au confirmat valoarea la campionat

Liderii luptelor greco-romane din ţară şi-au confirmat ieri valoarea la Centrul de Pregătire a Loturilor Naţionale, adjudecându-şi toţi titlurile de campioni naţionali, ediţia 2018.

Liderii luptelor greco-romane şi-au confirmat valoarea la campionat

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat, în ordine, Ion Bacalu (60 kg), Victor Ciobanu (63 kg), vicecampion mondial en-titre, Donior Islamov (67), medaliat la Europene, Anatol Popov (72 kg), premiant la Europenele de juniori, Igor Beşleagă (77 kg), Victor Buzu (82 kg), Viorel Burduja (87 kg), Liviu Maluda (97 kg) și Anatol Moldovan (130 kg), multipli premianţi naţionali la ediţiile precedente. „Tot  ce trebuia să fie demonstrat s-a văzut, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Excepţie a fost doar finala categoriei de greutate până la 77 de kilograme, care nu s-a disputat. Protagoniştii Daniel Cataraga, campion mondial en-tire Under-23 şi Igor Beşleagă, multiplu campion naţional, au decis de comun acord, ca titlul de campion să-i revină lui Igor Beşleagă. Asta pentru că sâmbătă şi duminică (8-9 decembrie) ei urmează să-şi verifice forţele în campionatul bundesligii Germaniei şi nu avea rost să-şi irosească forţele în ajun”, a declarat la turneu pentru agenţie antrenorul lotului naţional, Mihail Cucu.

Alţi doi lideri indiscutabili, Victor Ciobanu şi Donior Islamov au devenit campioni naţionali în meciurile finale înainte de expirarea timpului regulamentar. Victor Ciobanu l-a învins la scor prin superioritate tehnică evidentă pe Daniel Bostan, iar Donior Islamov l-a devansat prin tuş pe Maxim Canţer.

O surpriză de mici proporţii a fost consemnată la categoria de greutate până la 72 kilograme. Anatol Popov a devenit campion după ce în semifinală l-a învins la limită (3-1) pe campion mondial de cadeţi Valentin Petic, iar în finală l-a întrecut cu acelaşi scor pe fratele acestuia, Mihail Petic.

La campionat a asistat şi veteranul Boris Panasiuc (85 de ani), multiplul premiant la diferite turnee internaţionale de anvergură Procopie Grosu (73 de ani). „Ediţia curentă a fost cu mult mai puternică, interesantă în comparaţie cu cea din anul trecut”, a opinat Boris Panasiuc.

Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996), a exercitat la campionat funcţia arbitrului-şef. Luptătorii de stil greco-roman moldoveni au cucerit anul curent, în comparaţie cu alte genuri de sport, cele mai multe medalii la Campionatele Europene şi Mondiale de cadeţi, juniori, tineret şi seniori.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×