main logo
409

Lewis Hamilton, campion mondial de Formula 1 pentru a patra oară

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a devenit campion mondial de Formula 1 pentru al patra oară în cariera sa, duminică, după ce a terminat pe locul 9 în Marele Premiu al Mexicului, în timp ce rivalul său, germanul Sebastian Vettel (Ferrari), s-a clasat pe locul 4 în cursa câștigată de olandezul Max Verstappen (Red Bull).

Lewis Hamilton, campion mondial de Formula 1 pentru a patra oarăLewis Hamilton, campion mondial de Formula 1 pentru a patra oară. Foto: AP Photo

Hamilton, care a mai triumfat in 2008, 2014 si 2015, i-a egalat pe Vettel si pe francezul Alain Prost, toti trei avand cate patru titluri mondiale. Doar germanul Michael Schumcaher, de sapte ori campion mondial, si argentinianul Juan Manuel Fangio, de cinci ori, au mai multe trofee in Marele Circ, transmite hotnews.ro.

Astfel, Mercedes castiga totul in acest an, dupa ce etapa trecuta, in SUA, a obtinut titlul la constructori.

Duminica, la Ciudad de Mexico, Sebastian Vettel a pornit din pole-position, pentru a 50-a oara in cariera, urmat de Max Verstappen si de Lewis Hamilton. Germanul a fost atacat de ambii rivali dupa start si monopostul Ferrari a intrat in contact mai intai cu cel pilotat de olandez si apoi cu cel al lui Hamilton. Verstappen a scapat fara avarii, s-a instalat pe prima pozitie si nu a mai cedat-o pana la linia de sosire, nefiind ameninintat in niciun moment de Bottas sau de Raikkonen. Pentru pilotul Red Bull, acesta este al treilea succes de etapa din cariera, al doilea in acest an.

In schimb. Hamilton si Vettel au avut nevoie de o trecere suplimentara pe la boxe, primul din cauza unei pene, iar al doilea din cauza avarierii aripii-fata. Britanicul a realuat competitia de pe locul 20, ultimul, iar germanul de pe locul 18. Cursa de recuperare a lui Vettel s-a oprit in preajma podiumului, pe locul al patrulea. Fara sa forteze, Hamilton a  terminat pe locul 9, la mai mult de un tur in urma invingatorului.

In afara celor mentionati, au mai punctat in Mexic fracezul Esteban Ocon (Force India) - locul 5, canadianul Lance Stroll (Williams) - locul 6, mexicanul Sergio Perez (Force India) - locul 7, danezul Kevin Magnussen (Haas) - locul 8, spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Honda) - locul 10.

Al doilea pilot al echipei Red Bull, australianul Daniel Ricciardo, a abandonat in turul 6, din cauza unor probleme la unitatea de propulsie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării